Županski kandidati v občinah Gornja Radgona, Radenci, Sv. Jurij ob Ščavnici in Apače

Lokalne volitve, na katerih volimo župane in člane občinskih svetov, v nekaterih občinah pa tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti, bodo v nedeljo, 20. novembra 2022.

Prlekija-on.net, četrtek, 27. oktober 2022 ob 16:04
Županski kandidati v občinah Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Apače

Županski kandidati v občinah Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Apače

Objavljamo županske kandidate občin na območju UE Gornja Radgona. V občini Gornja Radgona je pet kandidatov in sicer David Roškar, Urška Mauko Tuš, mag. Marjan Žula, Franc Fartek in Boris Jaušovec, v občini Radenci sta dva, Roman Leljak in Toni Žitek. V občini Sv. Jurij ob Ščavnici so kandidati trije, Jani Kosi, Andrej Vrzel in Anton Slana, v občini Apače pa dva in sicer Renato Flisar in dr. Andrej Steyer.

Lokalne volitve 2022
Županski kandidati v občini Gornja Radgona, vir: DVK
Lokalne volitve 2022
Županski kandidati v občinah Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Apače, vir: DVK

Lokalne volitve, na katerih volimo župane in člane občinskih svetov, v nekaterih občinah pa tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti, bodo v nedeljo, 20. novembra 2022. Drugi krog volitev županov, kjer bo to potrebno, bo v nedeljo, 4. decembra 2022. Župani se volijo po večinskem sistemu, občinski sveti pa po večinskem ali proporcionalnem sistemu.

Volivci imajo volilno pravico samo v tisti občini, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče. Na lokalnih volitvah lahko volijo tudi tujci, ki imajo dovoljenje za stalno prebivanje in prijavljeno stalno prebivališče v RS.