V Rogatec k aktualnemu prvaku Dobovcu

Tokratna nasprotnika sta točkovno poravnana (22 točk) na drugem mestu, a imajo igralci Dobovca odigrani dve tekmi manj od Ljutomerčanov.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. december 2022 ob 09:06
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Klub malega nogometa Meteorplast bo to soboto, 3. decembra 2022, v dvorani ŠIC Ljutomer organiziral že 22. mednarodni turnir v malem nogometu v spomin na prvega predsednika in ustanovitelja kluba Janka Makoterja, še pred tem pa se bo člansko moštvo v petek, 2. decembra 2022, odpravilo v Rogatec, kjer se bo v dvoboju 11. kroga 1. slovenske futsal lige pomerilo z aktualnim prvakom Dobovcem. Tekma se bo pričela ob 20. uri.

Tokratna nasprotnika sta točkovno poravnana (22 točk) na drugem mestu, a imajo igralci Dobovca odigrani dve tekmi manj od Ljutomerčanov. Dobovčani so morali zaradi igranja v evropskem tekmovanju tekmi proti Sevnici in Dobrepolju prestaviti na poznejši termin. Futsalerji Meteorplasta ŠIC bara so v dosedanjem delu sezone zabeležili šest zmag, en neodločen izid in izgubili le dvakrat. Med drugim so poraz (1:6) doživeli v prvem delu prvenstva tudi proti Dobovcu na domačem parketu.

»Odhajamo na najtežje gostovanje v sezoni. Po nekaj težkih tednih, zaradi bolezni, poškodb in kartonov, smo se končno dokaj uspeli sestaviti in skupaj narediti par treningov. Nasprotnika spoštujemo, so ekipa, ki že več let igra skupaj, večkratni državni prvaki, kljub temu pa imamo tudi mi svojo računico in verjamemo, da lahko s pravim pristopom, zbranostjo in malce sreče pripravimo presenečenje in popravimo vtis iz prve medsebojne tekme,« je optimističen pred gostovanjem pri najboljši slovenski ekipi Žiga Tkalčič. Po odsluženi kazni zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov se v ekipo vrača Rok Šnofl, zaradi poškodbe pa bodo tudi tokrat manjkali Kristian Škerget, Thomas Pihler in Toni Kovše.

Moštvi sta se v prvoligaški konkurenci doslej pomerili trikrat. Vse tri dvoboje so dobili igralci Dobovca, ki so na treh tekmah dosegli kar 15 zadetkov, prejeli pa le pet. Zanimivo bo tokrat spremljati učinek dveh najboljših pivotov v ligi Kristjana Čujca (10 zadetkov) pri domačih in Denisa Kneževiča (16 zadetkov) pri gostih.

Ostali pari 11. kroga 1. slovenske futsal lige, lestvica... so na povezavi.



Več v Šport