Na 2. Čevapčijadi pri Svetem Tomažu sodelovalo sedemnajst ekip

Zmagala je ekipa PGD Trnovci, drugo mesto je osvojila ekipa Guma bar, tretje mesto pa ekipa PGD Ključarovci pri Ormožu. Po tekmovanju je sledila veselica s Prleškim kvintetom.

Ivan Trunk, nedelja, 9. julij 2023 ob 12:51
2. Čevapčijada po Tomaževsko

2. Čevapčijada po Tomaževsko

Po nekaj letnem premoru so mladi gasilci PGD Koračice letos spet organizirali zdaj že drugo Čevapčijado po Tomaževsko, ki je bila v soboto, 1. julija, v prireditvenem šotoru pri kulturnem domu Sveti Tomaž. Prireditev je zelo dobro uspela saj je tekmovalo 17 ekip, katere so se potegovale za glavne nagrade. Sodelovale so ekipe: Črne vdove, B.A.D. Team, PGD Trnovci, Štrom čvap, 13 klüč, Carwash, Fundošari, Palma Koglič, Prlečke, Mi pečejari, Štabuc-Aflič company, Mučeradi, Fantje iz Bridkošaka, PGD Ključarovci pri Ormožu, Legende Malihvin, Guma bar in Pizdolige - kot.

Vse ekipe so se pričele zbirati med 15. in 16. uro, da so si uredile delovni prostor, pripravile lasten žar, ki je lahko bil na oglje ali plin in posode za mešanje mesa ter začimbe katere so dodali nezačinjenemu mesu. Ob 16. uri so vse ekipe od organizatorja prejeli 3 kg nezačinjega mesa in pričele z delom. Kmalu po začetku dela jih je presenetila nevihta z močnim nalivom, tako da so morali začasno prekiniti z delom in se je zaradi tega tekmovalni čas pečenja podaljšal za pol ure. Kljub dežju, so vsi veselo nadaljevali z delom.

Ekipe so pričele s pečenjem čevapčičev po 17. uri in so morale s pečenjem končati ob 20:30 uri. Ves čas pečenja je moral biti vsaj en čevapčič na žaru. Ekipe pa so ves čas pečenja obiskovalcem ponujali čevapčiče na pokušino in to brezplačno. Eno uro pred koncem časa pečenja so morale ekipe pripraviti krožnike za tričlansko ocenjevalno komisijo, katera si je te krožnike ogledala, poskusila čevapčiče in jim dala oceno. Ob 22. uri so organizatorji razglasili rezultate in prvim trem ekipam podelili lepe nagrade. Podrobno listo z rezultati lahko vidite spodaj.

Na 2. Čevapčijadi je zmagala ekipa PGD Trnovci, drugo mesto je osvojila ekipa Guma bar, tretje mesto pa ekipa PGD Ključarovci pri Ormožu. Glavni sponzor letošnje Čevapčijade je bila trgovina Clean Smoke in je prvim trem ekipam podarila nagrade. Ta trgovina ponuja vse za žar peči, oglje, pripomočke za pečenje in začimbe.

Po končanem tekmovanju se je pričela veselica z ansamblom Prleški kvintet. Letošnja 2. Čevapčijada je bila zelo dobro obiskana in vas organizatorji vabijo že na tretjo čevapčijado, ki bo naslednje leto.

2. Čevapčijada po Tomaževsko




Več v Družabno