Po Polenšaku so se zapeljala starodobna vozila

V sklopu 60. Praznika žetve na Polenšaku je potekala tudi vožnja starodobnih vozil. Sodelovalo je 8 starejših koles, 96 mopedov, 67 avtov, 77 traktorjev, bilo je tudi 51 sopotnikov.

Ivan Trunk, sobota, 22. julij 2023 ob 09:28
Vožnja starodobnih vozil čez Polenšak

Vožnja starodobnih vozil čez Polenšak

Na praznovanju 60. Praznika žetve na Polenšaku je bilo v soboto, 15. julija zelo pestro, dogajalo se je več prireditev: vožnja starodobnih vozil po Polenšaku, svečano odprtje razstave kruha in pogač, ter na koncu še veselica z ansamblom Banovšek in Lidijo Bačić.

Turistično društvo Polenšak je v sodelovanju z Društvom Oltaimer Polenšak priredilo vožnjo starodobnih vozil po Polenšaku in okolici. Na vožnji je sodelovalo 28 društev, ki se ukvarjajo s starodobnimi vozili, seznam društev je spodaj s točnimi podatki, zraven pa so bili še Klub veterani Maribor, Legende Mezgovci ob Pesnici, ŠD Juršinci sekcija Kolesarjenje po starem in Dedakäfer društvo.

Na vožnji po Polenšku so sodelovala naslednja starejša vozila: 8 starejših koles, 96 mopedov, 67 avtov, 77 traktorjev, bilo je tudi 51 sopotnikov. Po končani vožnji so se vsi udeleženci vožnje po Polenšaku zbrali v prireditvenem šotoru, kjer so jim postregli s hladno pijačo, Polenske gibanice in pečenega vola, ki ga je pripravila restavracija Gastro iz Ptuja, za zabavo pa je poskrbel ansambel Natura. Predsednik Slovenske veteranske avto moto zveze, Franc Škrjanec je ob tem podelil Društvu Oltaimer Polenšak spominsko značko - plaketo.

Seznam starodobnikov



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46