V Piranskem zalivu lahko ta teden opazujemo eno največjih jadrnic na svetu in jato delfinov

Ta teden v Piranskem zalivu lahko opazujemo jadrnico Black Pearl, ki jo je zasnoval Slovenec Dan Lenard. Še ena zanimivost pa je jata delfinov, ki jih turisti in domačini lahko opazujejo že celoten teden, praktično skozi ves dan.

Prlekija-on.net, sobota, 22. julij 2023 ob 17:04
Jadrnica Black Pearl v Piranskem zalivu

Jadrnica Black Pearl v Piranskem zalivu

V sredo je iz Trsta v Piranski zaliv priplula jadrnica Black Pearl (Črni biser), ena največjih zasebnih jadrnic na svetu. Jadrnica ima tri jambore, meri 106,7 metrov v dolžino, zgradilo pa jo je nizozemsko podjetje Oceanco. Jadrnica ima avtomatizirana jadra, ki se samodejno prilagajajo glede na veter in vremenske razmere. Ena njenih ključnih tehnologij je regeneracija moči, saj uporablja inovativne tehnologije za varčevanje z energijo, kot so sončni paneli na palubi, ki povečajo učinkovitost in zmanjšajo porabo goriva, pa tudi sodobne tehnologije za zmanjšanje izpustov in trajnostno plovbo. Zasnoval jo je Slovenec Dan Lenard.

Jadrnica ima tri krove in šest luksuznih kabin, vsaka kabina pa je povezana s svojim lastnim zasebnim salonom. Kabine so razdeljene na glavni apartma, dva VIP apartmaja in dve dvoposteljni kabini za goste in po navedbah proizvajalca lahko sprejme 12 gostov.

Jadrnico te dni lahko opazujemo v Piranskem zalivu, kjer je zasidrana.

Je pa ta teden pred Piranom še ena zanimivost in sicer jata delfinov, ki jih turisti in domačini lahko opazujejo že celoten teden, praktično skozi ves dan.

Spodaj je nekaj fotografij jadrnice in delfinov ta teden pred Piranom.




Več v Zanimivosti