Obisk članic in članov Citroën kluba Slovenije v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec

Sproščeno vzdušje, stara in nova poznanstva, odprte strehe ter topla jesen - nastal je dan, ki si ga bodo vsi zapomnili.

Prlekija-on.net, četrtek, 28. september 2023 ob 09:08
Citroëni v SVZ Hrastovec

Citroëni v SVZ Hrastovec

Že petič zapored so se članice in člani Citroën kluba Slovenije (sekcije Prlekija in Maribor) odločili popestriti siv vsakdan stanovalcem SVZ Hrastovec, s svojimi pisanimi Spački, Dijanami in Amijem.

Citroën klub Slovenije združuje voznike in ljubitelje citroënovih legendarnih vozil. Širom Slovenije imajo skoraj 600 članic in članov, sedež kluba je v Ljutomeru. Predsednik kluba Aleš Krajnčan je že več let zaposlen v zavodu in organizira omenjeno vožnjo.

V Socialno varstvenem zavodu Hrastovec bivajo ljudje, ki imajo težave v duševnem zdravju in težave v duševnem razvoju. Zavod skrbi za institucionalno varstvo odraslih, ki je vsak individuum zase in potrebuje poseben pristop. Gre namreč za najbolj ranljivo populacijo oseb.

Veliko stanovalcev zavoda je v preteklosti imelo takšne ali drugačne stike z njihovimi avtomobili - od trgovskega potnika, ki je na leto z Dijano prevozil do 40.000 km, do mladeniča čigar družina je vedno imela Citroëne.

Pot jih je vodila v Maribor, na sprehod do Treh ribnikov, po kavici pa do gradu Vurberk in nazaj v Hrastovec. Sproščeno vzdušje, stara in nova poznanstva, odprte strehe ter topla jesen - nastal je dan, ki si ga bodo vsi zapomnili.




Več v Družabno