Letos se ponovno lahko zapeljete z Božičkovim vlakom, objavljamo vozni red

Božiček bo letos potoval z vami z novimi praznično okrašenimi vlaki Stadler. Za otroke od 2. do 10. leta bo imel pripravljena tudi darilca.

Prlekija-on.net, torek, 12. december 2023 ob 17:35
Božičkov vlak, foto: Slovenske železnice

Božičkov vlak, foto: Slovenske železnice

V veselem in čarobnem predprazničnem času, ko se vrstijo najrazličnejši privlačni dogodki in prireditve, ki so še posebej zanimivi predvsem za naše najmlajše vas Slovenske železnice vabijo, da jih v soboto 16. ali v nedeljo 17. decembra popeljete z Božičkovim vlakom po Sloveniji, kjer vas bo med vožnjo obiskal tudi Božiček s svojim spremstvom.

Pred leti je tako vozil sicer muzejski vlak, sestavljala ga je parna lokomotiva 33-037 in dvoosni muzejski vagoni v družbi Božička in prijateljev po železni cesti, kot je vožnja potekala nekoč pred davnimi leti, letos pa bo Božiček potoval z vami z novimi praznično okrašenimi vlaki Stadler. Za otroke od 2. do 10. leta bo imel pripravljena tudi darilca.

Spodaj objavljamo vozni red Božičkovega vlaka, ki bo letos najbližje nas na Ptuju.

Božičkov vlak, foto: Slovenske železnice

Zakaj Božičkovega vlaka letos ne bo v Prlekijo in Prekmurje?


Božičkov vlak
Vozni red Božičkovega vlaka, vir: Slovenska železnice

Vozne rede vlakov, s katerimi lahko potujete v povratku si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Cena vozovnice je za odrasle 10,00 EUR, za otroke (2-10 let) 5,00 EUR ter otroke (0-2 let) brezplačno (vkolikor se ne zahteva sedeža). Število vozovnic za vožnjo s posebnimi (izrednimi) Božičkovimi vlaki je omejeno, zato predlagajo da si jih zagotovite v predprodaji na vseh večjih železniških postajah.

Ob nakupu vozovnic poleg potrdila o nakupu vozovnic »Božičkov vlak« prejmete potrdilo o nakupu, brezplačno povratno vozovnico za vlak za izbrano relacijo Božičkovega vlaka, vozovnico za povratek, ki velja za katerikoli vlak na dan vožnje Božičkovega vlaka. Otroci od 2-10 let prejmejo tudi voucher, ki ga pri Božičkovih pomočnikih v vlaku zamenjajo za skromno darilce (brez vaučerja prevzem darila ne bo mogoč).

Nakup vozovnic za Božičkov vlak je mogoče le na prodajnih mestih, na železniških postajah. delovne čase prodajnih mest lahko preverite tukaj.

Nakup vozovnic je mogoč do prodaje kapacitet.

Muzejski vlak v Ljutomeru

Skozi Ljutomer puhal Božičkov vlak





Več v Zanimivosti