Ljutomerčanka žrtev goljufije, saj je neznancu zaupala podatke transakcijskega računa

Občanka je neznancu, ki jo je poklical po telefonu, zaupala številko svojega transakcijskega računa in mu tako omogočila izvršitev dejanja.

Prlekija-on.net, sobota, 23. marec 2024 ob 07:44
Neznanec jo je oškodoval

Neznanec jo je oškodoval

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali eno prometno nesrečo z gmotno škodo, dve kaznivi dejanji, tri kršitve javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi ter manjši požar.

Na področju kriminalitete so sprejeli zapisnik zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije v Ljutomeru, kjer je občanka neznancu, ki jo je poklical po telefonu, zaupala številko svojega transakcijskega računa in mu tako omogočila izvršitev dejanja. Neznanci se v takšnih in podobnih primerih predstavljajo kot uslužbenci banke, pošte in podobno ter občane prepričajo, da jim posredujejo podatke bančnih kartic ali kliknejo na link do neke spletne strani. Bodite previdni in ne nasedajte takšnim klicem, SMS oziroma elektronskim sporočilom. V Dolgi vasi pa so obravnavali še kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V Martjancih je občan v reži bankomata pozabil denar. Poštena občanka, ki je denar našla, je poklicala policiste, ti pa so denar vrnili lastniku. Pri dvigih gotovine na bankomatih se pred odhodom prepričajte, da ste vzeli tako denar kot tudi kartico.

Včeraj zvečer je v Murski Soboti zagorela posajena trava za nadaljnjo obdelavo. Gasilci so intervenirali in tako preprečili nadaljnje širjenje požara.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali na območju policijske postaje Lendava.
Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec zastrupil dva psa

sobota, 18. maj 2024 ob 08:14