Viktor Zemljič iz Boračeve, Emil Žnidarič iz Ljutomera in Zdenko Kolbl s Cvena pridelali najboljše salame

Na 28. pomurski salamiadi je sodelovalo 37 izdelovalcev domačih salam s 43 vzorci salam.

Prlekija-on.net, nedelja, 24. marec 2024 ob 10:32
Salame

Salame

Na 28. pomurski salamiadi je sodelovalo 37 izdelovalcev domačih salam s 43 vzorci salam. Tekmovanja se je udeležilo šest novih salamarjev.

Prvaki 28. pomurske salamiade so:

28. pomurska salamiada

Prvaki se bodo udeležili finala slovenskih slamaiad ki bo letos 11. maja na Tavčarjem dvorcu na Visokem pri Poljanah, Škofja Loka.

Izdelke je ocenjevala komisija v sestavi: Igor Kustec univ. dipl. inž. živ. teh., Zdenka Tompa učit. kuharstva, gastronom kulinarik, Milan Hari univ. dipl. inž. živ. teh., Zlatko Kreis komercialist, Robi Fekonja, živ. teh., in Jasmina Himelrajh Kraner univ. dipl. inž. živ. teh.

Najvišja možna skupna ocena štirih sodnikov (sodnika z najvišjo in najnižjo oceno se ne upoštevata) je 60 točk, od tega največ 6 točk za okus, 4 točke za prerez - izgled, barvo in teksturo, 3 točke za vonj in 2 točki za zunanji izgled.

Na vseh 28 pomurskih salamiadah je bilo ocenjeno skupaj 1799 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v vseh teh letih udeležilo 474 salamarjev.

Vseh 28 salamiad se je udeležil Edi Štanta iz Podgrada. Viktor Zemljič se je uvrstil v finale 11-krat, sodeloval pa 20-krat, Milan Kolar se je uvrstil v finale 9-krat sodeloval pa 16-krat. Na pomurski salamiadi so 20 in več krat sodelovali Giza Sever, Viktor Zemljič, Franc Podlesk in Slavko Geder.




Več v Gospodarstvo