Dijaki GFML v zadnjem obdobju dosegli odlične uspehe na različnih tekmovanjih

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer vseh izobraževalnih programov se udeležujejo različnih tekmovanj in dosegajo zavidljive uspehe.

Prlekija-on.net, torek, 2. april 2024 ob 09:28
Dijaki in dijakinje GFML z mentorji

Dijaki in dijakinje GFML z mentorji

Vsak posameznik nosi v sebi talent, a le redki imajo priložnost, da ga izrazijo in pokažejo svetu. Tekmovanja so za dijake priložnosti, v katerih se mladi lahko preizkusijo, izpopolnijo svoje spretnosti in se pomerijo z vrstniki na različnih področjih. Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer vseh izobraževalnih programov se udeležujejo različnih tekmovanj in dosegajo zavidljive uspehe. Nekaj najnovejših izpostavljamo v nadaljevanju.

Že nekaj let se na šoli trudijo aktivno razvijati raziskovalne veščine pri dijakih. Mladi raziskovalec na GFML postane dijak, ki se po končanem 1. letniku splošne gimnazije vpiše na izbirni predmet ITS raziskovanje. Na letošnjem 32. Regijskem srečanju mladih raziskovalcev Pomurja so dijaki prejeli kar 9 zlatih, 6 srebrnih in 4 bronasta priznanja za raziskovalno delo na različnih področjih.

Izvrstni rezultati dijakov so tudi s področja iz znanja biologije, saj so prejeli 5 zlatih in 2 srebrni priznanji.

Iva Jaklin, dijakinja 2. letnika GFML, se je udeležila državnega tekmovanja s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja in se uvrstila na mednarodno EKO OLIMPIJADO.

Na državnem tekmovanju iz angleščine so dijaki 2. letnikov za svoje kratke filme prejeli eno srebrno in kar štiri bronasta priznanja.

Štirje dijaki so se marca v Ljubljani na Filozofski fakulteti udeležili 1. državnega tekmovanja iz sociologij in dosegli odlične uvrstitve. Dva dijaka sta dosegla zlato priznanje, ena dijakinja pa srebrno.

Dijaki so bili prav tako uspešni na državnem tekmovanju iz nemškega jezika, saj so prejeli 3 zlata in 2 srebrni priznanji.

Tudi na državni ravni Evropskih statičnih iger so dijaki dosegli zavidljiv uspeh: 13 dijakov je doseglo zlata priznanja, 3 dijaki pa srebrno. Dve ekipi sta se uvrstili med štiri najboljše ekipe, ki bodo Slovenijo zastopale v evropskem finalu.

Tekmovanja za dijake niso le priložnost za osvojitev nagrad in priznanj, temveč predstavljajo tudi pomemben mejnik v razvoju mladih posameznikov. Poleg znanja in veščin na ta način pridobivajo tudi samozavest, vztrajnost in sposobnost sodelovanja. Zatorej je pomembno, da vzpodbujamo in podpiramo mlade na vseh področjih, saj si s tem bogatijo svoje dragocene izkušnje.Več v Kultura in izobraževanje