V Ljutomeru zapelo 11 zborov in vokalnih skupin

Območna srečanja so v organizaciji izpostav JSKD strokovno spremljana z namenom, da skupine dobijo strokovno oceno za napredovanje in kvalitetno rast.

Prlekija-on.net, torek, 16. april 2024 ob 12:48
Festival odraslih zborov in malih vokalnih skupin

Festival odraslih zborov in malih vokalnih skupin

Zborovska glasba je na območju občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje na zelo visokem nivoju. To dokazujejo zbori in vokalne skupine na koncertih, festivalih in tekmovanjih. To so dokazali tudi v petek, 12. aprila 2024 na ljutomerskem odru.

Območna srečanja so v organizaciji izpostav JSKD strokovno spremljana z namenom, da skupine dobijo strokovno oceno za napredovanje in kvalitetno rast. V petek, 12. aprila je Območna izpostava JSKD Ljutomer organizirala območni festival odraslih zborov in malih vokalnih skupin, katerega je strokovno spremljala Tadeja Vulc, priznana akademska glasbenica in skladateljica, dobitnica mnogih nagrad in priznanj kot posameznica in z APZ-jem Maribor ki ga vodi. Njene skladbe se pogosto izvajajo doma in v tujini. Trenutno deluje kot predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru. Nekaj utrinkov na fotografijah iz arhiva JSKD Ljutomer.

V Domu kulture Ljutomer so nastopili:

Festival odraslih zborov in malih vokalnih skupinFestival odraslih zborov in malih vokalnih skupin




Več v Kultura in izobraževanje