Nebo nad nami bodo ponovno obarvali toplozračni baloni

Murska Sobota bo na odprtem državnem prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni gostila tekmovalce iz osmih držav.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. junij 2024 ob 13:44
Toplozračni baloni, foto: arhiv ROTO

Toplozračni baloni, foto: arhiv ROTO

Še dober teden dni nas loči od tekmovalnega spektakla v zraku nad Mursko Soboto, ki bo potekal med 21. in 25. junijem 2024. Organizator načrtuje tudi bogat spremljevalni program, nebo nad Prekmurjem bodo obarvali tudi fiesta baloni.

Organizator dogodka, Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote, bo gostil ekipe iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške, Poljske, Španije in Turčije, ki se bodo na sedmih tekmovalnih letih pomerile v različnih tekmovalnih nalogah. Organizacija mednarodnega tekmovanja je izjemno pomembna za razvoj tega športa v Sloveniji, Prekmurje, kjer so pogoji za letenje idealni, pa postaja čedalje bolj prepoznavna destinacija za balonarje.

Otvoritvena slovesnost bo v petek, 21. junija 2024, ob 20.30 v Mestnem parku Murska Sobota, zaključna slovesnost, na kateri bodo razglašeni zmagovalci prvenstva, pa se bo odvila v torek, 25. junija, z začetkom ob 13. uri, prav tako v Mestnem parku Murska Sobota.

Toplozračni baloni
Toplozračni baloni, foto: arhiv ROTO

Organizator tega športnega tekmovanja je poskrbel tudi za bogat spremljevalni program, namenjen tudi otrokom. Tako bodo v petek, 21. junija 2024, med 17. in 19. uro v Mestnem parku v Murski Soboti (pri gradu) potekale delavnice za otroke - Igrivi baloni nad Soboto. Otroci se bodo tako lahko skozi ustvarjalne igre (likovno snovanje, tehniška delavnica, športne igre z baloni, plesna animacija) spoznavali s toplozračnimi baloni. Posebej zanje bo razstavljen pravi toplozračni balon, ki ga bodo lahko spoznali od blizu in pokukali vanj.

Na stojnici si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi animirani film o zgodovini balonarstva v Sloveniji.Več v Šport