Ponekod so že vstopili v novo leto

V Ljutomeru bo Silvestrovanje na Glavnem trgu s Slovenskogoriškim kvintetom

Prlekija-on.net, petek, 30. december 2011 ob 22:201
Vstop v leto 2012 se tudi pri nas hitro bliža, prvi pa so v novo leto ob 11. uri po našem času vstopili na tihomorskem otočju Kiribati, naslednji so bili na Tongi, Fidžiju in Novi Zelandiji, sledi Antarktika, nato še Azija, Evropa in Amerika.

Sydney je bilo prvo večje mesto, ki je vstopilo v novo leto. Pred mostom Harbour Bridge se je tradicionalno zbralo preko milijon ljudi, kjer so spremljali večminutni ognjemet, ki je razsvetlil nebo.

Slavje se bo naslednje preselilo v azijske države in nato v Evropo. Tri ure pozneje bodo Brazilci v Riu de Janeiru vstopili v novo leto, kjer pričakujejo preko milijon ljudi na slavni plaži Copacabana. Ko bomo mi že v novem letu, bodo ob 6. uri po srednjeevropskem času v novo leto vstopili v New Yorku, praznovanja pa se bodo končala na Coockovih otokih, Samoi, Ameriški Samoi in otoku Niue.

V Ljutomeru s Slovenskogoriškim kvintetom
Silvestrovanje in zabava na prostem bo v Ljutomeru na Glavnem trgu, z ansamblom Slovenskogoriški kvintet. Obeta se nepozabna noč v objemu okrašenega Ljutomera, lepih želja in veličastnega ognjemeta.

Program:
22.00 - SLOVENSKOGORIŠKI KVINTET
23.30 - NAGRADNE IGRE
23.55 - ODŠTEVANJE Z ŽUPANJO mag. Olga Karbo
00.00 - SILVESTERSKI POLJUB IN ZDRAVLJICA
00:10 - OGNJEMET
00.15 - SLOVESNKOGORIŠKI KVINTET
03.00 - KONEC PRIREDITVE

Mrzlo ne bo, a bo oblačno
Po vremenskih napovedih bo Silvestrska noč letos nekoliko bolj oblačna, zato morda ognjemeti, ki bodo razsvetlili nebo in zaznamovali prehod v novo leto, ne bodo povsod tako lepo vidni. Ponoči se bo povsod razjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. V soboto bo sprva precej jasno, po nekaterih nižinah pa megleno. Čez dan se bo zmerno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -6, najvišje dnevne pa od 0 do 4 stopinj Celzija.


Več v Zanimivosti