Aprilsko praznično vzdušje

Številne aktivnosti v DSO Gornja Radgona

Lipe Juhart, nedelja, 8. april 2012 ob 10:41
Razstava Društva kmečkih žena

Razstava Društva kmečkih žena

Že v drugi polovici marca, v času pred velikonočnimi prazniki, so v Domu starejših občanov Gornja Radgona potekale številne ustvarjalne delavnice, tako stanovalk in stanovalcev doma, kot tudi članic in članov iz različnih društev ter malčkov iz vrtcev in šolarjev. Večino ustvarjenih del, pravzaprav najlepše izdelke, pa so predstavili na praznični razstavi. Tako je v vhodni avli razstava velikonočnih domačih dobrot ter ročnih del članic Društva kmečkih žena Gornja Radgona. Na posebni stojnici svoje izdelke predstavljajo stanovalke in stanovalci doma, kakor tudi najmlajši, ki so se udeležili medgeneracijskih ustvarjalnih delavnic.

Smo pa na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, da je v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni  24. marca potekala enodnevna likovna delavnica, po dogovoru med tem domom in Likovnim društvom Gornja Radgona, ki je svojih 45 članic in članov pozvalo k slikanju velikonočnih in pomladnih motivov. Odzvalo se je 19 udeležencev in vsak bo vsaj eno ustvarjeno delo podaril Domu starejših občanov Gornja Radgona. Eva Žula, ki je v DSO G. Radgona zaposlena, je pa tudi članica Likovnega društva G. Radgona, je takoj po koloniji pripravila razstavo ustvarjenih del. Skupna praznična razstava je na ogled vse do konca aprila.

Kot vemo, je 26. aprila predvidena še posebna kulturna prireditev, ko bo zapel pevski zbor Društva upokojencev G. Radgona, vodstvo doma pa se bo ob tej priliki zahvalilo likovnikom za podarjena likovna dela. Kot smo poročali je bilo sodelujočih likovnikov 19: Saša Bezjak, Vidka Borko, Jasna Brunskole, Zdravko Dolinšek, Aleksandra Fekonja, Simona Grosman, Gerhard Guttmann (član društva iz sosednje Avstrije !), Franci Jaušovec Fric, Edvard Ketiš, Pavla Krajnc, Filip Matko Ficko, Marko Matko Ficko (najmlajši udeleženec, 10 let !), Tea Merljak (stanovalka doma, najstarejša udeleženka, 88 let !), Tatjana Mijatović, Milena Marija Reščič, Danica Štrucelj, Marina Vuk, Ivica Vukan in Eva Žula.


Več v Kultura in izobraževanje