Lovrenc Šijanec zmagovalec v Selu na Goričkem

Odlični prleški kosec premagal srednjeevropsko konkurenco

Branko Košti, torek, 22. maj 2012 ob 19:134
Lovrenc Šijanec

Lovrenc Šijanec

V nedeljo je pri znani romanski rotundi v Selu na Goričkem potekalo srednjeevropsko tekmovanje v košnji z ročno koso. Organizatorji, Krajinski park Goričko in Pevsko društvo Selo, so na tekmovanje za srednjeevropski pokal pritegnili tekmovalce – kosce iz Srbije, Slovaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Češke, Madžarske, Romunije, Makedonije in Slovenije.

Slovenski tekmovalci in tekmovalke so kosili zelo uspešno, saj je v ženski kategoriji zmagala Slavica Knuplež iz Svete Trojice, med člani pa Lovrenc Šijanec iz Jamne pri Svetem Juriju ob Ščavnici. Tekmovali so tudi veterani, med katerimi je slavil predstavnik Bosne in Hercegovine Sreto Kecman.

V tekmovanju ekip za srednjeevropski pokal je, za koga morda presenetljivo, zmagala ekipa Črne Gore pred Bosno in Hercegovino, ekipa Slovenije, za katero so kosili Lovrenc Šijanec iz Jamne, Borut Bukovec iz Kobilja, Janez Koren iz Bratonec in Martin Makari iz Sela, je osvojila tretje mesto.

Svoje znanje in spretnost so prikazali tudi kosci z legendarnimi BCS-kami, obvladovanje ročne košnje pa so prikazali še poslanka DZ Jasmina Opec, župan Moravskih Toplic Alojz Glavač, in predsednik KGZ Slovenije Ciril Smerkolj.


Več v Zanimivosti