V Cezanjevcih izvedli 16. Cicibaniado

XVI. CICIBANIADA 2012 za otroke vrtcev občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej ter Vrtec Bajka Varaždin

Prlekija-on.net, četrtek, 31. maj 2012 ob 17:44
Cicibaniada

Cicibaniada

Športna zveza (ŠZ) Ljutomer je v sodelovanju z Vrtcem Cezanjevci izvedla športno zabavno prireditev za predšolske otroke vrtcev Upravne enote Ljutomer in prvič v goste povabila Vrtac bajka Varaždin iz sosednje Hrvaške.

Gibanje je prevladujoča dejavnost že od prvih dni življenja dalje in je samo po sebi izraz zadovoljstva, igrivosti, svobode in ustvarjalnosti. Z gibanjem otrok odkriva poti za aktivno sodelovanje v življenju okoli sebe.

Vse kar otrok dela v prvih letih življenja je na določen način osnova za kasnejše gibalne dejavnosti, hkrati pa vpliva na razvoj njegovih spoznavnih procesov ter oblikovanje emocionalnih in socialnih komponent njegove osebnosti. Otrokov razvoj ni odvisen le od dednih zasnov, temveč tudi od stalnih in raznovrstnih spodbud iz okolja.

Prav zaradi navedenih trditev v vrtcih posvečajo veliko pozornosti vsakodnevnim gibalnim aktivnostim vseh otrok in pridobivanju novih gibalnih znanj oziroma dejavnosti. K nenadomestljivemu delu v vrtcih, se je ŠZ Ljutomer pridružila tudi v organizirani športni sferi, saj imajo v letošnjem letu načrtovanih več akcij oziroma prireditev (zlati sonček, plavalni tečaji, kostanjev tek in prireditev, ki so jo poimenovali "cicibanijada – mini olimpijada"), kajti otrokom želijo omogočiti, da svoje sposobnosti prikažejo čim širšemu krogu občanov in če ob tej priložnosti prejmejo še medaljo, je zadovoljstvo toliko večje. Medalje so podeljevali: županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v.d. ravnateljice OŠ J. Ribiča Cezanjevci Marija Majcen, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Drago Posavec in Patrik Košćak, prav tako iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Sodelovalo je 11 skupin (44 malčkov). Vsi sodelujoči so prejeli medalje, ki jih je zagotovila športna zveza Ljutomer.

Cicibaniada


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši