Pestro dogajanje v pomladno cvetočem Lotmerku

V Ljutomeru je potekala dvodnevna prireditev Lotmerk v cvetoči pomladi

Prlekija-on.net, nedelja, 3. junij 2012 ob 16:501
Lotmerk v cvetoči pomladi

Lotmerk v cvetoči pomladi

V petek, 1. in v soboto, 2. junija, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala prireditev Lotmerk v cvetoči pomladi, kjer so se zvrstili številni dogodki in koncerti.

V petek je v dvorani glasbene šole v Ljutomeru potekal koncert učencev Glasbene šole Vojislav - Lale Stefanović iz Užic ter učencev Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, zvečer pa na Glavnem trgu še koncert Našega Big banda Ljutomer.

V soboto pa je že od osme ure na trgu potekal sejem Cvet in med ter delavnice za otroke na temo cvet in med. Sledila je razglasitev rezultatov fotografskega natečaja Lepote Prlekije II, kjer so avtorji najboljših treh fotografij, Simon Škafar, Danilo Ivančič in Anastazij Rudolf prejeli glavne nagrade, ki jih je podarila LTO Prlekija Ljutomer. Nagrade sta podelila Andrej Vršič, direktor LTO Prlekija Ljutomer in mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer. Deset najboljših fotografij je bilo tudi cel dan na ogled. Podelitev nagrad si lahko ogledate v spodnjem videu.

V Ljutomeru nastopili učenci Glasbene šole iz Užic
V Ljutomeru nastopili učenci Glasbene šole iz Užic
Naš Big band zaigral na Glavnem trgu
Naš Big band zaigral na Glavnem trgu

Zatem je sledil nastop mladinskih godb Glasbene šole Ljutomer in Murska Sobota. Dirigent Boštjan Lašič in Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Murska Sobota so obiskovalcem zaigrali skladbe A Canadian Ballad, Thank You For The Music, A Joyful Journey, I Have A Dream, What A Wonderful World in Z Goričkega v Piran, dirigent Bojan Zelenjak in Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pa so zaigrali Don't Feed The Drummers, The Pink Panther, Oblivion, Smoke On The Water in Celebration And Song, vsi skupaj pa so zaigrali še Čas počitnic. Del koncerta si lahko ogledate v spodnjem videu.

Popoldan je nato sledilo še srečanje pihalnih orkestrov ob 90. obletnici Pihalnega orkestra - KD Ivan Kaučič Ljutomer, kjer so poleg domačega orkestra zaigrali še Godba na pihala Središče od Dravi in Mengeška godba, ki so tudi po nastopu poskrbeli za pravo veselico sredi mesta. Pred nastopom je vse zbrane pozdravil tudi podžupan Občine Ljutomer, Janez Vencelj ter gostujočim orkestrom izrekel dobrodošlico in jim podaril monografijo Ljutomera.

Zvečer je sledila še zabava s Prleškom kvintetom. Del koncerta orkestrov in večerno zabavo si lahko ogledate v spodnjem videu.

Prireditev je organizirala Občina Ljutomer s pomočjo soorganizatorjev LTO Prlekija Ljutomer, OI JSKD Ljutomer, Klub prleških babic Pristava, Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, KD Ivan Kaučič Ljutomer - Pihalni orkester, Prlekija-on.net in Čebelarstvo Tigeli.






TUNČEK torek, 5. junij 2012 ob 19:57

V Lotmerki pa se resen skos ke godi. Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje