Pri Sv. Juriju ob Ščavnici Večer skečev tokrat dobesedno pod zvezdami

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici pripravili Večer skečev

Prlekija-on.net, nedelja, 26. avgust 2012 ob 08:482
Večer skečev

Večer skečev

V petek, 14. avgusta, so člani Ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici že drugič v tem poletju za ljubitelje gledališča pripravili obilo smeha, zabave in dobre volje. Tokrat je bilo vreme organizatorjem, kakor tudi gledalcem, za razliko od prvega poskusa, ko so bili v zadnjem trenutku prisiljeni preseliti dogajanje v Kocbekovo dvorano, naklonjeno in so družno uživali v prijetno toplem večeru.

Domačim gledališčnikom so se tudi na tokratnem »Večeru skečev« pridružili člani Turističnega društva Negova - Sp. Ivanjci z njihovimi »Kokotovimi zdrahami«. Člani Ljubiteljskega dramskega društva pa so uprizorili tri skeče, pod katerimi je kot avtor podpisan  Roman Marič - Pepek z brega, naslovil jih je pa: »Mejna kontrola«, »Pri veseli Prlečki« in »Pepek pri doktori«.

Zadovoljni obiskovalci, ki so dodobra napolnili »letni avditorij« Kulturnega in upravnega središča, so lahko videli in slišali še »Krjavljeve zgodbe« v izvedbi Borisa Kovačiča, »Društveno kroniko«, ki jo je v verzih spisal in jo tudi prebral Franc Jančič in nekaj iz »Pepekovih dogodivščin«, katere je pripovedoval avtor sam. Manjkalo ni niti »frajtonarice«, s katero je prisotne razveseljeval Robert Majerič.

Prijetno druženje, ob koncu katerega so bili zadovoljni in nasmejani vsi udeleženci, je trajalo dobro uro in pol.


Več v Kultura in izobraževanje