Pomurski likovniki razstavljajo pri Sv. juriju ob Ščavnici

Šestnajst ustvarjalcev razstavlja 32 slik

Branko Košti, nedelja, 25. november 2012 ob 20:261
Razstava pomurskih likovnikov

Razstava pomurskih likovnikov

Območna izpostava JSKD Ljutomer je s sodelovanjem članov Likovnega kulturnega društva pri Sv. Juriju ob Ščavnici, pripravila razstavo del pomurskih likovnikov, ustvarjenih na 6. Mini likovni koloniji v Križevcih pri Ljutomeru 6. in 7. oktobra, ki je potekala pod vodstvom strokovnega spremljevalca Vladimirja Potočnika ml.

Razstavo z naslovom Jesensko tihožitje, so odprli v nedeljo, 25. novembra, v galerijskem prostoru KUS-a. Prisotne obiskovalce in likovnike je pozdravila Mira Rebernik Žižek, vodja OI JSKD Ljutomer in koordinatorka za Pomurje, ki se je tudi zahvalila predsedniku LKD Sv. Jurij Zdravku Pattyju za pomoč pri postavitvi razstave, za lep sprejem se je zahvalila tudi županu Občine Sv. Jurij Antonu Slani in mu čestitala, da je uspel z izgradnjo tega središča zagotoviti odlične pogoje za delovanje kulturnih ustvarjalcev.

Župan Slana je v svojem nagovoru pohvalil občinske svetnike v zadnjih dveh sestavah OS, ki so zmogli pogum, da so v teh težkih časih uspeli zgraditi objekt, ki služi vsem krajanom, prijetno počutje v njem pa je zaželel likovnikom in vsem prisotnim na otvoritvi razstave. Izrazil je željo, da bi si razstavo ogledalo čim več ljudi in povabil k obisku ostalih dogodkov, ki se odvijajo v tem središču.

Za glasbeni del programa so poskrbeli Lotmerški tamburaši Kluba prleški babic iz Pristave in pevci Jeruzalemskega kvarteta, dobrote za pogostitev pa so pripravile prleške babice.

Razstava bo odprta do 15. decembra 2012, na njej pa razstavljajo Olga Antič, Breda Cimerman, Tončka Grum, Darinka Horvat, Albina Kragelj, Danila Krpič, Marija Magdič, Marija Makovecki, Marija Pavlič, Anica Rakuša, Bohumil Ripak, Marija Skledar, Elizabeta Tibaut, Terezija Zadravec, Slavica Zver in Ludvik Žižek.


Več v Kultura in izobraževanje