Noč v vrtcu Stročja vas

Otroci so se poučevali o planetih ter tudi prespali v vrtcu

Nuša Novak, sreda, 27. marec 2013 ob 13:02
Noč v vrtcu Stročja vas

Noč v vrtcu Stročja vas

V petek, 22. marca, je bila prav posebna noč. Nebo je žarelo v soju zvezd in v soju lunine svetlobe. Tudi za otroke starejših skupin vrtca Stročja vas, je bila ta noč nekaj prav posebnega. Ne samo zaradi prekrasnega razgleda na nebu, ampak tudi zato, ker so prespali v vrtcu.

Starši so jih v vrtec pripeljali ob 18.00 uri. S sabo so si prinesli nahrbtnik, v katerem so imeli pižamo, medvedka in stvari za osebno higieno.

Projekt – »Noč v vrtcu Stročja vas«, se je pričela s predstavitvijo knjige z naslovom "Zvezde in planeti", s katero so vzgojiteljice želele otrokom približati planete. Nato so se pričele ustvarjalne delavnice. Vzgojiteljice so otroke razdelile v pet skupin in vsaka skupina je imela svoje delo. Prva skupina je barvala planete, druga skupina je izdelovala maketo Sonce – Luna – Zemlja, tretja skupina je izrezovala zvezde in ustvarila mali in veliki voz ter zvezdo severnico, četrta skupina v kateri so bili samo fantje, so izdelovali maketo rakete, zadnja skupina pa je prikazala gibanje osončja oziroma planetov. Med samim ustvarjanjem v delavnicah, so otroci spoznali tudi psičko Lajko, ki je prva poletela v vesolje. Da je delo potekalo tako kot treba, so otrokom priskočili na pomoč tudi učenci iz OŠ Stročja vas. Kajti v vrtcu Stročja vas, se celoten kolektiv zelo trudi za medgeneracijsko sodelovanje.
Po ustvarjalnih uricah je sledilo opazovanje Lune s teleskopom, pod vodstvom profesorice Tadeje Jurkovič, ki na OŠ Stročja vas poučuje izbirni predmet "Daljnogledi in planeti".

Nato so se pričele priprave na večerjo. Otroci so s pomočjo vzgojiteljic in dveh prostovoljk, pripravili tople sendviče in palačinke. Po opravljeni večerji, so poskrbeli še za higienska opravila in se nato preoblekli v pižame.
Ob 20.30 uri, pa so vzgojiteljice v večnamenskem prostoru pripravile tudi težko pričakovan "PIŽAMA PARTY", v divjih ritmih Nose, Gangnam stylea ipd. Otroci so dobesedno uživali in se po enourni zabavi v pižamah tako utrudili, da so morali pripraviti ležišča za nočni počitek. Še preden pa jih je spanec zazibal v sladke sanje, so si  preko projektorja ogledali glasbeno pravljico z naslovom Zvezdica zaspanka. Nato pa jih je pravljica ponesla v globok spanec. Zjutraj so se prebudili okrog 6.30 ure, se umili, preoblekli in zajtrkovali ter se pripravili na odhod domov.

Kako lepo je, če lahko razveselimo naše otroke in jim v njihova življenja ponesemo trenutek topline, veselja in radosti. Vzgojiteljice vrtca Stročja vas, pod vodstvom vodje oddelka Marice Fijavž, ravno s tem namenom že vrsto let organizirajo "Noč v vrtcu Stročja vas". Nekaj najlepšega je, kadar vidimo nasmeh na ustih naših otrok in toplino v njihovih očeh.


Več v Najmlajši