Predstavitev deseterice »nevladnikov«

Aktivnosti nevladnih organizacij Pomurja - Jih bodo novinarji res obiskali ?

Filip Matko, nedelja, 12. maj 2013 ob 22:55
Predstavitev deseterice nevladnikov

Predstavitev deseterice nevladnikov

Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja je minuli petek, 10. maja, v prostorih murskosoboškega MIKK-a pripravilo srečanje predstavnikov nekaterih nevladnih organizacij (ki so se vnaprej prijavile !) z novinarji in to v obliki novinarskega zajtrka, čeprav je po končanih predstavitvah sodelujočih bila izvedena pravzaprav dopoldanska malica.

Svoje programe in aktivnosti so predstavili: Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Zavod Korak naprej Murska Sobota, Bumerang sreče, Društvo za zaščito živali Pomurja, Likovno društvo Gornja Radgona, Center Duo (Zavod Marianum) Veržej, Zavod Ekokultura Lendava, Regionalni sklad dela Za Pomurje ter Center Sonček Murska Sobota. Svojo dejavnost v letošnjem letu so predstavili z željo, da bi jih v okviru akcije »Vsak dan novinar, en dan nevladnik !« obiskal novinar ter svoja doživetja opisal in objavil v obliki inovativnega novinarskega prispevka.

Gre namreč za pobudo »Moja družba«, kjer gre za skupno delovanje regijskih stičišč in Centra nevladnih organizacij Slovenije preko različnih aktivnosti, akcij in kampanj, ki bi naj spodbudile razmišljanje o pomenu nevladnih organizacij, kot pomembnem delu družbe. Seveda si uspeha od tega želijo predvsem v nevladnih organizacijah, kjer nimajo na voljo finančnih sredstev, da bi lahko zagotovili prisotnost novinarjev na svojih aktivnostih. In zatorej je ob zaključku tokratnega srečanja »obviselo v zraku« vprašanje: Nas bodo novinarji res obiskali ?


Več v Kultura in izobraževanje