Žumanov hranilnik naj spominek 2008

Žumanov hranilnik naj spominek 2008

Prlekija-on.net, torek, 27. maj 2008 ob 14:36

LTO Prlekija Ljutomer je v 30 tisoč izvodih izdal prodajni katalog Park Jeruzalem

Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer je konec lanskega leta razpisala tretji javni natečaj, na katerem je posebna komisija na čelu z etnologinjo in kulturno antropologinjo Anjo Serec Hodžar izbrala prleški spominek 2008. Kot je včeraj povedal direktor LTO Prlekija Ljutomer Andrej Vršič, je devet izdelovalcev na natečaj prijavilo trinajst izdelkov, izmed katerih je komisija določila najboljše tri. Prvo mesto in 150 evrov so dodelili hranilniku v obliki prleške tünke, ki ga je izdelal priznani ljutomerski lončar Sašo Žuman. Na drugo mesto (100 evrov) je komisija uvrstila obešanke Urške Ambrož iz Vičancev, na tretje (50 evrov) pa neletečo vugo, igračo, ki jo je izdelala Branka Janežič iz Jeruzalema. Serec Hodžarjeva je po ocenjevanju povedala, da je viden napredek pri izdelovalcih, ki uporabljajo naravne materiale, obenem pa so zelo inovativni. Na tretjem natečaju ocenjeni spominki se bodo prodajali v turistično-informacijskih centrih na Jeruzalemu ter od tega meseca tudi v kiosku na prenovljenem Glavnem trgu v Ljutomeru.

Tudi letos se je LTO Prlekija Ljutomer odločil izdelati prodajni katalog Park Jeruzalem. Lansko leto se je v katalogu predstavljalo 31 turističnih ponudnikov, tokrat pa je na 24 straneh šest ponudnikov več. "Pri turističnem gospodarstvu narašča interes za oglaševanje v tem katalogu, v katerem so že navedene tudi določene cene turističnih produktov, od term, hotelov, sob, gostišč, turističnih kmetij, vinskih kleti, oljarn do nepremičnin," je povedal Vršič. Izdanih je bilo 30 tisoč katalogov; po 10 tisoč v slovenskem in nemškem jeziku, 5000 v angleškem ter po 2500 v hrvaškem in italijanskem. "To je naš primarni trg, ki ga obdelujemo ob sejemskih in borznih nastopih ali ob drugih turističnih prireditvah, ki se jih udeležujemo doma in v tujini," dodaja Vršič. Izdaja kataloga je stala 9000 evrov, večji del stroškov so pokrili oglaševalci.

Vršič je še povedal, da bosta v kratkem ob izvozu z avtoceste v Vučji vasi - tako z mariborske kot tudi z murskosoboške strani - nameščeni tabli, ki bosta turiste vabili v Krajinski park Jeruzalem. Postavitev tabel bo stala 5000 evrov.


Več v Zanimivosti