Podelili spričevala uspešnim maturantom in maturantkam

Na Glavnem trgu je potekala slavnostna podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 16. julij 2013 ob 11:141
Podelitev spričeval maturantom

Podelitev spričeval maturantom

V ponedeljek, 15. julija, je na Glavnem trgu v Ljutomeru, potekala slavnostna podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. K splošni maturi je na spomladanskem roku pristopilo 128 kandidatov in kandidatk, in prav vsi so bili uspešni, med njimi pa je tudi 15 zlatih maturantk oz. maturantov.

Znani so rezultati poklicne mature spomladanskega roka
Znani so rezultati poklicne mature spomladanskega roka
Tudi v jubilejnem letu ljutomerski gimnazijci stoodstotni na maturi
Tudi v jubilejnem letu ljutomerski gimnazijci stoodstotni na maturi

Zlati maturanti so postali Tina Belec, Luka Bohar, Uroš Bokan (pri nemškem jeziku je na višjem nivoju dosegel 98 odstotkov vseh točk), Kornelija Fras, Nejc Havaši, Sanja Karakatič, Jure Lindič, Gregor Marič, Ines Matjašec (vse točke pri kemiji), Tjaša Novak, Mirjam Pergar, Luka Premoša, Matej Šadl, Mitja Šadl (99 odstotkov točk pri matematiki na višjem nivoju) in Staša Vintar.

K poklicni maturi pa je na spomladanskem roku pristopilo 46 kandidatk in 9 kandidati, ki so prav tako bili vsi uspešni. 12 maturantk je doseglo prag 22 (od 23) točk in so tako postale zlate maturantke: Eva Hržič, Nuša Rogan, Samanta Lisjak, Petra Slavinec, Andreja Slavic, Saša Kuzma, Marina Zemljič, Samanta Železen, Maja Ščančar, Katja Žižek, Helena Zavec in Anja Zamuda. Tudi odrasle kandidatke in kandidati so dosegli nadpovprečen rezultat. K maturi je prvič pristopilo 15 kadidakt in kandidatov. Maturo pa je opravilo 14 kandidatov, ki so maturo opravljali v celoti.

Na podelitvi so maturantje in maturantke svoja spričevala prejeli iz rok ravnatelja gimnazije, Zvonka Kusteca, zbrane pa sta nagovorili tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in predstojnica Zavoda za šolstvo Irena Kumer. Sledil je še kulturni program, mladina pa se je nato zasluženo poveselila doseženega uspeha.


Več v Kultura in izobraževanje