Hermanci: spor zaradi loputanja z vrati, se je končal z ubojem

24-letnik je s škarjami zabodel svojega 35-letnega očima v predel srca, slednji je na kraju umrl

Prlekija-on.net, torek, 23. julij 2013 ob 08:07
Hermanci

Hermanci

V ponedeljek, 22. julija, okoli 23.30 ure, je bila policija obveščena, da je v Hermancih 19, 24-letnik s škarjami zabodel svojega 35-letnega očima v predel srca. Slednji je na kraju umrl. Osumljenec je prijet.

Okoli 23.05 ure sta se v stanovanjski hiši v Hermancih, zaradi loputanja z vrati, najprej sprla in nato še stepla, 24-letni pastorek in njegov 35-letni očim. Med prerivanjem je pastorek z mize pograbil škarje in z njimi v predel srca večkrat zabodel očima. Ta je na kraju umrl. Policisti so osumljenemu na kraju odvzeli prostost in ga pridržali, predvidoma jutri pa bo priveden na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

Ogled kraja kaznivega dejanja so opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor. Na kraju dejanja sta sicer bila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurni državni tožilec iz ODT na Ptuju, vendar je preiskovalna sodnica ogled prepustila delavcem policije.

Osumljenca pred tem dejanjem policija ni nikoli obravnavala. Kriminalisti ga bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Uboja po 115/I. členu Kazenskega zakonika, za kar je zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let.

To je drugi uboj, ki se je v juliju zgodil v naših krajih. V začetku julija je do uboja prišlo v Trnovcih, kjer je 32-letni moški z nožem zabodel svojega 55-letnega tasta, ki je zaradi povzročenih poškodb umrl.


Več v Črna kronika