Zapel je tudi klopotec malonedeljskih vinogradnikov

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja je v Moravskem vrhu postavilo klopotec

Branko Košti, nedelja, 18. avgust 2013 ob 11:03
Društvo vinogradnikov Mala Nedelja je v Moravskem vrhu postavilo klopotec

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja je v Moravskem vrhu postavilo klopotec

Številnim klopotcem, ki so v teh dneh naznanili bližajoče najprijetnejše opravilo vinogradnikov, trgatev, se je v soboto, 17. avgusta, pridružil še klopotec Društva vinogradnikov Mala Nedelja.

Postavitev klopotca v času okrog praznika Marijinega vnebovzetja, je že vrsto let ena najbolj obiskanih in najbolj veselih prireditev društva, saj se prizadevni člani vedno potrudijo za dobro počutje svojih gostov. Tudi letos so obiskovalcem pripravili pestro gostinsko ponudbo že pred osrednjim dogodkom, seveda s poudarkom na odličnih prleških vinih.

S terase gostišča Žinko v Moravskem vrhu, kjer je sedež društva, je povorka na čelu z Vinsko kraljico Martino VII, predsednikom Antonom Žinkom in muzikantom, krenila na le nekaj deset metrov oddaljen prostor, namenjen klopotcu. Odgovorno delo postavitve klopotca na drog, sta opravila vinogradnika Jože Ritonja in Stanko Filipič ter za uspešno in varno opravljeno delo prejela aplavz gledalcev, kateri so njuno delo opazovali iz hladne sence. Še en "na zdravje" klopotcu, nato pa vrnitev na teraso, kjer se je program nadaljeval s podelitvijo zahval članom društva in ostalim krajanom, kateri so ob letošnjem Pohodu od kleti do kleti v mesecu juniju, odprli vrata svojih kleti in pogostili pohodnike.

Kot se za tovrstne prireditve spodobi, je sledilo nadaljevanje s pravo ljudsko veselico pozno v noč.


Več v Družabno