Športno popoldne v vrtcu Križevci

Dejavnosti ob tednu otroka v vrtcu Križevci

Nataša Belec, četrtek, 10. oktober 2013 ob 22:10
Teden otroka v vrtcu Križevci

Teden otroka v vrtcu Križevci

Teden otroka smo obeležili tudi v vrtcu Križevci. Dnevno, v dopoldanskem času smo izvajali različne dejavnosti: ustvarjalne delavnice iz naravnega in odpadnega materiala, pravljična ura, pohod po okolici vrtca in daljši pohod v Ključarovce.

V torek, 8. 10. 2013 pa smo pripravili popoldansko dejavnost s starši in otroci. Poudarek je bil na igrah z žogo. Z igrami so otroci pridobivali gibalne spretnosti, razvijali ravnotežje, moč in gibljivost.

Mlajši otroci so se na igrišču vrtca razgibavali z velikimi žogami, nosili žogice iz koša v koš, prenašali žogice iz robota, hodili med lesenimi palicami in po deski, metali žoge v koš, igrali so se s padalom, ...

Starejši otroci vrtca pa so se zabavali na šolskem igrišču. Profesor razrednega pouka, gospod Marko Wolf nam je pripravil različne igre in rekvizite: metanje na koš, slalom med ovirami s palicami za hokej, hoja po vrvi, kegljanje, vlečenje vrvi, ... Otroci in starši so pri vseh igrah sodelovali v paru. Starši so se pomerili tudi v vlečenju vrvi.

Bil je prekrasen, sončen dan in preživeli smo pestro športno popoldne.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši