Perspektive prleške mladine?

Portal Prlekija-on.net vas vabi k aktivni udeležbi, pokažimo, da nam je mar, da mladi niso v senci aktualnega dogajanja

Prlekija-on.net, petek, 22. november 2013 ob 11:571
Kako je danes biti mlad v Prlekiji?, foto: Sara Munda

Kako je danes biti mlad v Prlekiji?, foto: Sara Munda

Kako je danes biti mlad v Prlekiji? So mladi dovolj kreativni, jim lokalne skupnosti zagotavljajo osnovne pogoje za njihovo organiziranje in aktivnosti? So mladi ambiciozni, so njihovi cilji in vizija še vpeti v domače okolje? So del rešitve ali del problema? Je kozarec napol prazen ali napol poln?

V teh jesenskih dneh pričenjamo z uvodnimi aktivnostmi projekta »Prleška mladina«, s katerim smo uspeli na razpisu LAS Prlekija. Potekal bo na območju enajstih občin LAS Prlekija, ki sega od Apač do Središča ob Dravi, namenjen pa je problematiki mladih, njihovi perspektivi in prihodnosti v domačem okolju. Nosilec projekta je StudioEfekt, Dejan Razlag s.p. (portal Prlekija-on.net), ki bo z naborom predvidenih aktivnosti načel kreativno razpravo o prihodnosti mladih v Prlekiji, poskušal vplivati na izboljšanje njihove samopodobe, okrepil motivacijski naboj mladih za kreativne in poslovne dejavnosti, predstavil primere dobrih praks ter uspešne podjetniške zgodbe v lokalnem okolju.

V času trajanja projekta, ki se bo predvidoma zaključil s poletjem 2014, bomo pripravili enajst kratkih video reportaž iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Križevci, Veržej, Ljutomer, Razkrižje, Sv. Tomaž, Ormož in Središče ob Dravi. Reportaže bodo predvajane in dosegljive na klik na portalu Prlekija-on.net, predstavile bodo aktivnosti mladih, skušale nakazati predloge rešitev, ki se porajajo pri mladini in njihovih združenjih. Izvedba projekta vključuje predvsem sodobna komunikacijska orodja, saj želimo tako doseči večjo odzivnost vseh deležnikov, tako mladih posameznikov, njihovih združenj ter pristojnih ustanov.

Facebook profil »Domačija Prlekija« bo vključeval nagradno igro za sodelujoče udeležence z izvirnimi predlogi, konstruktivnimi mnenji in ciljnimi rešitvami za organiziran, uspešen razvoj mladih v domačem okolju. Profilu se lahko pridružite tukaj.

Debatni mnogoboj na temo »Prihodnost Prlekije za mlade« je namenjen srednješolcem, njihovim pogledom in predlogom. Projekt bo zaključen s problemsko konferenco »Perspektive podeželske mladine v Prlekiji«, ki bo soočila različna mnenja in udeležence omenjenega področja.

Portal Prlekija-on.net vas vabi k aktivni udeležbi, pokažimo, da nam je mar, da mladi niso v senci aktualnega dogajanja. Energije prihodnosti premagujejo ustaljene ovire, potrebujejo le prave priložnosti.

LAS


Več v Kultura in izobraževanje