Antonovanje na Kogu

Osrednji dogodek Antonovanja je bila tudi letos že tradicionalna, 5. Čurkarijada

Marjan Dovečar, ponedeljek, 20. januar 2014 ob 19:531
Prireditve so se udeležile tudi vinske kraljice

Prireditve so se udeležile tudi vinske kraljice

Na Kogu je tudi letos potekala prireditev Antonovanje na Kogu, katera je namenjena počastitvi zavetnika prašičerejcev Antona Puščavnika. V okvirju Antonovanja je v soboto, 11. januarja, potekal kulinarični dogodek "čurke in vino", katere namen je bil najti in izbrati vino, ki se najbolje ujema z okusom črnih, sivih in belih čurk. Za poizkusiti je bilo možno 26 vin, med katerimi se je s črnimi čurkami najbolje ujemal Zweigelt Turistične kmetije Hlebec, z belimi Penina Sec iz Kleti P&F, z belimi pa Mitja's Traminec iz Kleti P&F.

Prav tako v soboto, 11. januarja, je v cerkvi sv. Bolfenka potekal tradicionalni Antonov koncert mešanega pevskega zbora Štefana Kovača iz Murske sobote, na katerem pa se je predstavila tudi Sara Casar iz šole za cerkveno glasbo, Škofija Murska Sobota.

Osrednji dogodek Antonovanja je bila tudi letos že tradicionalna, 5. Čurkarijada, ki je potekala v soboto, 18. januarja. Na prireditvi so predstavili Čurka vodič, podelili priznanja za najboljše čurke, prav tako pa so predstavili knjigo Kuhinja Koga, v kateri so predstavljene domače jedi po receptih gospodinj iz Koga in okolice, katera je nastajala kar nekaj let. Prireditve so se udeležile tudi vinske kraljice iz Male Nedelje, Cerkvenjaka, Jeruzalema in Ptuja, katere je gostila domača, 3. Kogovska vinska kraljica Špela Borko. Po uradni prireditvi, ki je bila zelo dobro obiskana, so se tako nastopajoči kot tudi gosti in obiskovalci odpravili v zgornje prostore, kjer so vse dobrote poizkusili in bili enotnega mnenja, da so naravnost odlične. Največ povpraševanja je bilo seveda po čurkah.


Več v Družabno