Novo terensko poveljniško vozilo za ljutomerske gasilce

Pri PGD Ljutomer so bogatejši za novo terensko poveljniško vozilo PV-1

Jože Žerdin, nedelja, 17. avgust 2014 ob 22:04
Novo vozilo PGD Ljutomer

Novo vozilo PGD Ljutomer

Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer, kot osrednje gasilsko društvo v Gasilski zveze Ljutomer je bogatejše za novo terensko poveljniško vozilo PV-1. Novo terensko poveljniško vozilo bodo odslej gasilci gasilskega društva Ljutomer s pridom uporabljali pri reševanju pri prometnih nesrečah in pri vseh ostalih gasilskih intervencijah bo izvozilo, kot prvo vozilo.

Opremljeno je z opremo, ki sodi po tipizaciji za poveljniška vozila, v vozilu je tudi še nekaj dodatne tehnične opreme, od tega je nekaj opreme sicer rabljene, ki bo odslej služilo pri prvih posredovanjih pri prometnih nesrečah na pomurski avtocesti.

Novo terensko poveljniško vozilo je bilo kupljeno po sprejetem petletnem programu opremljanja gasilskih društev pri Gasilki zvezi Ljutomer, s sredstvi lokalne skupnosti, požarne takse in nekaj sredstev od samega gasilskega društva Ljutomer. Gasilci so za nakup vozila odšteli 30 tisoč evrov z vso pripadajočo opremo. Vozilo je registrirano za pet gasilcev.

Gasilci iz PGD Ljutomer so doslej sicer imeli rabljeno terensko poveljniško vozilo, ki pa je bilo staro 15 let in dotrajano za nujne in hitre ter učinkovite gasilske intervencije, zato so se po 15 letih odločili za nakup novega vozila.


Več v Kultura in izobraževanje