Ta četrtek delovno ob 20-letnici obstoja Mladinskega centra Prlekije

Praznovanje bo z obiskom počastil direktor Urada Republike Slovenije za mladino mag. Peter Debeljak

Prlekija-on.net, sreda, 11. marec 2015 ob 00:09
Peter Debeljak

Peter Debeljak

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center nevladnih organizacij, od lanske jeseni tudi socialno podjetje, slavi že dvajsetletnico svoje kreativne dejavnosti in prizadevanja za mlado generacijo, medgeneracijskega sožitja ter vsebinsko različnega ustvarjanja lokalnega, regionalnega in včasih celo nacionalnega ter mednarodnega pomena.

V četrtek 12. marca bodo organizirali osrednje dogodke, ki bodo imeli nedvomno tudi delovni značaj. Njihovo praznovanje bo počastil z obiskom Pomurja oziroma Prlekije direktor Urada Republike Slovenije za mladino mag. Peter Debeljak. Najprej bo ob 10. uri na lokaciji sedanjega sedeža organizacije, kjer domujejo od leta 2002, prej je delovanje potekalo na Grossmannovi 3 v Ljutomeru, skupaj z vsemi zainteresiranimi spregovoril na temo Mladi in prihodnost. Ob 12. uri si bodo skupno ogledali vse tri zbirke Muzeja Ljutomer in Ljutomersko knjižnico. Nato pa jih bo v županatu sprejela županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Ob 14. uri po v Mestni hiši na Glavnem trgu 1 potekal posvet Podpora mladim s strani države in lokalnih skupnosti, sledilo bo priložnostno druženje. Poudariti namreč velja, da je Občina Ljutomer pod vodstvom aktualne, nedavno ponovno izvoljene županje primer pozitivne slovenske prakse tudi glede odnosa do mladinskih struktur in je tako še edina pomurska občina, ki je lansko leto na nacionalnem dogodku v Ljubljani prejela certifikat Mladim prijazna občina. Organizatorji, poleg URSM in Občine Ljutomer ter prleškega mladinskega centra še Mladinski svet Ljutomer ter Urad za delo Ljutomer in Območna služba ZRSZ Murska Sobota, vabijo mlade, lokalne odločevalce in vso zainteresirano javnost, da omenjenim dogodkom tudi aktivno prisostvujejo.

Prvi obisk mag. Petra Debeljaka v Pomurju je potekal pred štirimi leti, takrat je bila pripravljena tudi TV reportaža, ki si jo lahko ogledate spodaj.