Pohodniki so se podali na prvomajski pohod na Jeruzalem in Svetinje

Letos je bilo pohodnikov precej manj kot prejšnja leta, saj vreme ni bilo ravno naklonjeno tovrstni aktivnosti v naravi, bilo je oblačno, pihal pa je tudi močan veter

Prlekija-on.net, petek, 1. maj 2015 ob 21:04
Prvomajski pohod na Jeruzalem in Svetinje

Prvomajski pohod na Jeruzalem in Svetinje

Tradicionalno se vsako leto pohodniki na mednarodni praznik dela in delavske solidarnosti podajo na pohod na Jeruzalem in Svetinje. Letos je bilo pohodnikov precej manj kot prejšnja leta, saj vreme ni bilo ravno naklonjeno tovrstni aktivnosti v naravi, bilo je oblačno, pihal pa je tudi močan veter.

Pohodniki se na pohod podajo iz ljutomerske in ormoške strani ter se srečajo "na meji", na Svetinjah oz. Jeruzalemu. Na Svetinjah je Turistično kulturno društvo Ivanjkovci kot vsako leto ob 1. maju pripravilo bogat program in zabavo z ansamblom Sorodniki.

Na Dvorcu Jeruzalem naj bi nastopila tamburaška skupina Pika poka, a je dvorec dopoldan bolj ali manj sameval, ustavili so se redki mimoidoči pohodniki. Na Svetinjah je pod šotorom bilo bolj živahno, obiskovalci so lahko uživali ob bogati kulinariki in domači vinski kapljici. Vsako uro so se lahko tudi zapeljali s turističnim vlakcem na relaciji Jeruzalem - Svetinje in nazaj.

Je pa letos za razvedrilo ob poti do Svetinj poskrbel prleški pevec Simon Cokan, kjer se je ob njegovem nastopu na prostem ustavilo precej mimoidočih.


Več v Družabno