Na Glavnem trgu se je predstavila Glasbena šola Slavka Osterca

Učenci in mentorji GŠ Slavka Osterca Ljutomer so pripravili prireditev, kjer so nastopili baletni oddelek, komorne skupine, mladinski pevski zbor in orkestri šole

Prlekija-on.net, sreda, 10. junij 2015 ob 13:07
Glasbena šola se predstavi

Glasbena šola se predstavi

Ob koncu šolskega leta 2014/2015 so učenci in mentorji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pripravili prireditev Glasbena šola se predstavi, kjer so nastopili baletni oddelek, komorne skupine, mladinski pevski zbor in orkestri šole. Koncert je potekal v prijetnem vzdušju na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Ravnatelj Stanislav Lašič, je ob uvodu povedal, da so koncert pripravili, saj želijo pokazati del svojega dela in aktivnosti, ki jih izvajajo v šoli.

Šola tudi to šolsko leto končuje zelo uspešno, pripravili so preko sto nastopov v organizaciji glasbene šole ali v sodelovanju z drugimi, na katerih je sodelovalo okrog tisoč učencev. Tudi to leto je šola pripravila odmevno baletno predstavo »Knjiga pravljic«, ki so jo pripravili učenci in njihova mentorica oddelka za balet.

Prav tako se lahko pohvalijo z izjemnimi rezultati učencev tako na območnih, regijskih, državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih, o čemer smo pisali že konec maja. Pri tem je potrebno poudariti, da je za uspeh učenca potreben tudi dober učitelj in mentor, za kar je v GŠ Slavka Osterca Ljutomer nedvomno poskrbljeno, saj premorejo zelo dober kader, ki s svojim znanjem in ljubeznijo do glasbe nadaljuje uspešno tradicijo šole. Pomembno vlogo pri tem pa imajo seveda tudi starši, ki svoje otroke vzpodbujajo in jim stojijo ob strani.

A tudi ob koncu tega šolskega leta ostaja največja želja vseh zaposlenih in učencev, da v najkrajšem času pridobijo varne skupne prostore, saj so že tretje šolsko leto s svojimi dejavnostmi in poukom razkropljeni na več začasnih nadomestnih lokacijah.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov iz koncerta ter celoten program, ki je bil izveden.
Glasbena šola se predstavi


Več v Kultura in izobraževanje