Samo Budna s svojim video prvencem

Samo Budna je na sobotnem Valentinovem koncertu v Ljutomeru premierno predstavil svoj videospot, sedaj si ga lahko ogledate tudi na YouTube-u. Videospot za skladbo Dnevu se slabo piše je režiral in posnel prleški režiser Vitomir Kaučič, ki ga poznamo po prleških celovečercih Vinopiri: Ledena trgatev, Vinopiri: Blutvajnšpricar saga in Korpus Krispi.

ponedeljek, 14. februar 2011 ob 13:3813

Prleški Simon zapel »Toni ma pa lepo kapo«

Danes je v Murski Soboti potekal predizbor za 2. sezono Slovenija ima talent. Na predizboru je nastopil tudi Prleški Simon, ki je zapel pesem Toni ma pa lepo kapo. Simon je po nastopu dejal: "Bilo je odlično. Opazil sem, da ni bila več tako stevilčna udeležba kot lani, tako da bomo še videli kak je izid. Jaz osebno ne tekmujem; prišel sem, da popravim lanski izid in vedenje." Kako se je odrezal bomo lahko izvedeli 11. februarja, ko bodo znani udeleženci nadaljevanja.

četrtek, 20. januar 2011 ob 12:452

Prleški Simon se vrača

Prleški Simon, samooklicani kralj prleške zabavne glasbe ter najbolj znani Prlek, je že nastopil na šovu Slovenija ima talent in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. Po izpadu je takrat izjavil "Füčka se mi". Sedaj se Prleški Simon vrača na omenjeni šov, kjer bo nastopil z lastno pesmijo. "Tja grem z drugim ciljem, zato da popravim lanski poraz", pravi.

nedelja, 26. december 2010 ob 22:333

Vinopiri: Ledena trgatev odslej tudi na DVD-ju

Tretji celovečerni film prleškega režiserja Vitomirja Kaučiča, Vinopiri: Ledena trgatev bo odslej možno dobiti tudi na DVD-ju. Uradna predstavitev DVD izdaje bo v soboto, 11. decembra ob 19.30h v Kulturnem domu Ljutomer s predvajanjem filma in kasnejšim druženjem v avli Kulturnega doma.

sreda, 8. december 2010 ob 15:302

Naskov dvorec pokal po šivih

Naskov dvorec je sinoči pokal po šivih. Do zadnjega kotička so ga zapolnili ljubitelji filma, ki so obiskali uvodni večer letnega kina Udarnik na prostem in si prišli ogledati odlično nemško komedijo Kuhinja z dušo. Prijetno vzdušje na dvorišču prenovljenega dvorca in očitno velika želja po kakovostni filmski izkušnji pod odprtim nočnim nebom sta v mestno jedro privabila okrog 200 obiskovalcev, ki so vrnitev letnega kina v mesto pozdravili z bučnim aplavzom in številnimi pohvalami ...

ponedeljek, 23. avgust 2010 ob 14:28

Prleški Simon: »Moj talent je nekaj posebnega«

Pred enim tednom smo objavili članek o talentih v Prlekiji in anketo, kjer ste lahko glasovali, kdo od omenjenih ima največ talenta. Največ vas je glasovalo za Prleškega Simona, zato smo z njim opravili kratek intervju. V nadaljevanju preberite, kaj nam je Simon povedal.

torek, 3. avgust 2010 ob 20:3724

Prlekija ima talent?

Na minulem šovu Slovenija ima talent sta svoj "talent" na ogled med drugim postavila Prleški Simon in Korenof Lujzek, ki sta predstavljala Prlekijo in oba hitro izpadla iz boja za talente. Prleški Simon s svojim "Je*e se mi", Korenof Lujzek pa s "Ko jih je*e". Na znanem video portalu pa lahko najdemo še več prleških "talentov". Kdo je najboljši?

nedelja, 25. julij 2010 ob 12:1714

Otvoritev multikulturnega Udarnika

Enotedenski program prebujanja Udarnika se je danes prevesil v drugo polovico. V prvih štirih dneh od ponedeljka naprej smo se poslovili od stare tradicije Udarnika kot zgolj kina ter že nekoliko nakazali dodatne možnosti, ki jih ponuja, konec tedna pa prinaša še veliko bolj tematsko pester in širok spekter dogajanja. Stara kinodvorana se bo od danes do nedelje pokazala v popolnoma novi luči in se prelevila v moderno multikulturno dvorano, kjer bodo svoje mesto ob filmu našle tudi številne ...

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:25

Otvoritev Udarnika v sproščenem in čustvenem vzdušju

Dvorana Udarnik se je v ponedeljek zvečer po dolgoletnem spancu končno spet prebudila. Že prvi dan enotedenskega predstavitvenega programa novega Udarnika je bilo še kako živahno in pestro, tekle pa so tudi solze sreče. Dvorano je obiskalo okrog sto ljudi, med njimi pa je bila tudi prav posebna gostja Marija Sajko. Legendarna prodajalka kart se je po petih letih vrnila v Udarnik, vse navdušila s svojo prijaznostjo in optimizmom, tudi sama pa je bila ganjena do solz in navdušena nad » ...

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:22

Prleški Simon: »Füčka se mi«

Kot Korenof Lujzek, je tudi Prleški Simon nastopil na šovu Slovenija ima talent in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. Korenof Lujzek je ob izpadu izjavil "Ko jih je*e", Prleški Simon pa "Füčka se mi" in "Je*e se mi". Če že prleški glasbeniki po mnenju ljubljanske žirije nimajo talenta, pa imajo vsaj podoben sočni besedni zaklad.

petek, 9. april 2010 ob 07:576