Ureditev manjkajočih kolesarskih povezav v Ljutomeru

Občina Ljutomer je meseca novembra 2017 projekt Ureditev manjkajočih kolesarskih povezav v Ljutomeru prijavila na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo. Pogoj razpisa je bil, da se ukrep izvede znotraj mestnega naselja, zato je bila prijavljena ureditev manjkajoče kolesarske povezave na relaciji Rajh Nade ulica - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica. Vloga je bila ugodno rešena, sklep o dodelitvi sofinancerskih sredstev je bil izdan 9. februarja 2018, pogodba z ministrstvom je bila ...

petek, 15. februar 2019 ob 12:10

Voznik v trčenju huje telesno poškodovan

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 14. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 7:35 uri so bili na kraju prometne nesreče III. kategorije izven naselja Cvetkovci. Ogled kraja je opravila Postaja prometne policije Maribor. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila v voznika osebnega avtomobila. V prometni nesreč sta bila poškodovana oba voznika in oba sopotnika. Voznik ...

petek, 15. februar 2019 ob 09:02

Nevladniki: Izsiljevanje ministra s strani energetike je nesprejemljivo

Glede na dogodke zadnjih dni v povezavi z Muro in ministrom za okolje so se odzvale nevladne organizacije, ki vodijo kampanjo Rešimo Muro!, kjer navajajo, da v zadnjih dneh v medijih beremo, da »Dravske elektrarne opozarjajo Lebna«, »energetiki so se uprli Lebnu« in podobno, »zato smo se nevladne organizacije, združene v kampanjo Rešimo Muro! dolžne odzvati, saj je pritisk energetskega lobija na ministra za okolje in prostor Lebna nesprejemljiv. Hkrati pozivamo ...

petek, 15. februar 2019 ob 08:52

Valentinove karaoke v DOSOR-ju

Pravijo, da pesem že od nekdaj združuje ljudi. In prav je tako. V DOSOR-ju so se v ta namen na Valentinovo družili stanovalci, zaposleni in zunanji obiskovalci. Potekale so namreč Valentinove karaoke. Zadnjih par let so v DOSOR-ju karaoke sigurno najbolj težko pričakovani dogodek.

petek, 15. februar 2019 ob 07:38

Pri žganjekuhi se je huje opekel 76-letni moški

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in tri kršitve javnega reda.

petek, 15. februar 2019 ob 07:27

Občina Ljutomer pilotno območje za razvoj aplikacije za pomoč ranljivim skupinam

Občina Ljutomer je v sredo, 13. februarja, z Ministrstvom za infrastrukturo podpisala dogovor o sodelovanju v projektu »Multimodalna mobilnost oseb z različnimi oviranostmi«. Gre za projekt, ki je usmerjen v tri ciljne skupine in sicer v gibalno ovirane osebe, slabovidne osebe in šolajoče otroke.

četrtek, 14. februar 2019 ob 19:50

Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer priznanje Blaža Kumerdeja

V četrtek, 14. februarja, so na slovesnosti v Viteški dvorani Muzeja novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani že dvajsetič podelili priznanja Blaža Kumerdeja za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo.

četrtek, 14. februar 2019 ob 17:44

V požaru umrli dve osebi, stari 81 in 91 let

V četrtek, 14. februarja, okoli 4. ure je izbruhnil požar na leseni stanovanjski hiši v Spodnji Bačkovi v občini Benedikt, velikosti okoli 8 x 10 m. Gasilci so se z ognjem borili nekaj ur, preden so ga pogasili. Hiša je v požaru v celoti zgorela. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov.

četrtek, 14. februar 2019 ob 14:34

V prometni nesreči poškodovane štiri osebe

V četrtek, 14. februarja, ob 7.30 sta na cesti Cvetkovci-Zamušani v občini Ormož trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb, odklopili akumulator in počistili cestišče.Reševalne ekipe NMP Ormož in Ptuj so štiri poškodovane osebe prepeljale v Splošno bolnišnico Ptuj.

četrtek, 14. februar 2019 ob 10:50

Anton Fekonja prejel Miklošičevo priznanje za dolgoletno uspešno delovanje na folklornem področju

Občina Ljutomer je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2019 prejel Anton Fekonja iz Železnih Dveri za dolgoletno uspešno delovanje na folklornem področju.

četrtek, 14. februar 2019 ob 09:251