Slavku Makovcu nagrada Kasaške zveze za življenjsko delo

V četrtek, 7. februarja, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala že 6. kasaška akademija, na kateri so bile podeljene nagrade in priznanja za dosežke v sezoni 2018. Nagrade in priznanja so šle v roke tudi posameznikom iz Prlekije, kjer je kasaški šport doma, med njimi je bil za življenjsko delo nagrajen Slavko Makovec.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 19:07

Tomaž ŠIC bar napolnil mrežo Velikih Lašč

V petek, 15. februarja, je bila v športni dvorani ŠIC Ljutomer odigrana tekma 16. kroga 2. Futsal lige med domačo ekipo KMN Tomaž ŠIC bar in ekipo gostov KMN Velike Lašče. Tomaž je zmagal s 17:8. Na tekmi je tako padlo rekordnih 25 zadetkov v tej sezoni 2. Futsal lige.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 17:49

V Središču ob Dravi še vedno poteka iskalna akcija za pogrešano Marijo

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 15. februarja, ob 10:58 uri so v Veliki Nedelji mlajši osebi zasegli PVC vrečko, s posušenimi rastlinskimi delci za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. 

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 17:17

GFML prejemnica najvišjega priznanja na področju šolstva

Ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), Zvonko Kustec, je v imenu šole prevzel priznanje Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju, kot smo že poročali. Visoki dosežki pri zahtevnem delu z mladimi, ustvarjalnost in inovativnost pedagoškega tima ter kakovostno sodelovanje z Zavodom RS za šolstvo (ZRSŠ) je le nekaj dejstev, ki pričajo o utemeljenosti podeljenega priznanja GFML.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 11:51

V križišču prišlo do naleta dveh vozil

V ponedeljek, 18. februarja, ob 10.25 je v naselju Ivanjkovci, občina Ormož, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Ormož in PGD Ljutomer so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP Ormož.Poškodovano osebo so prepeljali v SB Ptuj.Iz PP Ormož so sporočili, da je voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, vozil brez vozniškega dovoljenja in po poteku veljavnosti registracije.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 11:45

Na občnem zboru PGD Orehovci izvolili novega predsednika

V prvem tromesečju leta, se po različnih društvih pripravljajo in izvajajo redni letni občni zbori, kjer se pregleda delo preteklega leta, obenem pa se postavijo novi plani za tekoče leto. Eden izmed mnogih občnih zborov je bil tudi v soboto 16. februarja v prostorih gasilskega društva Orehovci, kjer so se zbrali člani in članice društva, gostje, prijatelji in simpatizerji na rednem 137. občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Orehovci.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 11:35

Maske žurale z Ljubavnici in s Severino

Pust je na Ptuju že v polnem razmahu, kjer se odvija Kurentovanje 2019 z zabavami v Karnevalski dvorani Qcentra. V soboto, 16. februarja, so tako nastopili Ljubavnici in Severina, za ogrevanje pa je poskrbel DJ Ney.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 10:22

Radgončani uspešni v šolski ligi

V športni dvorani Osnovne šole Selnica ob Dravi je potekalo 3. kolo Šolske lige v karateju za osnovnošolce. Tekmovanja so se udeležili tudi člani Shotokan karate do-kluba Gornja Radgona, in sicer: Teo Kurbus Jelen, Andraž Stariha, Gal Rakuša, Sven Pichler, Filip Jakob Veberič, Nejc Šajnovič, Nika Mulec, Jaka Reihs, Tim Merčnik in Bine Petek, ki so znova bili uspešni. Skupaj so namreč sedemkrat bili na zmagovalnih stopničkah.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 08:49

Brez težav so se povzpeli na »prekmurski Triglav«

Čezmerno sladkanje ob Valentinovem praznovanju dneva zaljubljenih je dobra stotnija ljubiteljev gibanja, rekreacije, zdravja in narave, na 20. Valentinovem pohodu, izkoristilo za kurjenje čezmerno vnesenih kalorij v telo. Tradicionalni pohod skupne dolžine okoli 13 kilometrov, ki ga je organiziral Zavod za turizem, kulturo in promocijo (ZTKP) Goričko iz Svetega Jurija, je potekal iz Sotine v občini Rogašovci, do Sotinskega brega (ali kugle kot ga imenujejo domačini), čudovitega hriba na ...

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 08:41

Skupina Del tuha predstavlja singl »Lepa si danes«

Romska skupina Del tuha predstavlja novo skladbo z naslovim Lepa si danes. Avtor glasbe je Milan Ostojič, avtor besedila Feri Lainšček, avtorji aranžmaja pa so člani skupine Del tuha. Skupina je skladbo posnela v sodelovanju z violinistko Ekaterino Lepoša. Tonsko jo je realiziral Andrej Novak, januarja 2019.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 07:58