»Vso meso iz Panvite je kakovostno in neoporečno«

V minulih dneh v Evropi odmeva primer spornega mesa iz poljske klavnice, kjer so klali bolne krave, njihovo meso pa izvažali deklarirano kot neoporečno, v več držav EU. Iz Poljske je bila tudi pošiljka 15 ton mesa, ki se nahaja v skladišču Panvite v Gornji Radgoni, za katero pa so analize pokazale, da je neoporečno.Sedaj so iz Panvite poslali še eno sporočilo za javnost, pod katero sta se podpisala glavni izvršni direktor Toni Balažič in predsednik uprave Peter Polanič. Sporočilo ...

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 18:19

Slovenski kulturni praznik obeležili tudi v obmejni občini Razkrižje

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika v četrtek, 7. februarja, se je v razkriškem domu kulture zbralo kar lepo število ljudi, predvsem domačinov, ki so ob lepem kulturnem programu in odličnem govoru Prekmurca, dolgoletnega poslanca v Državnem zboru RS, ki velja za umirjenega in povezovalnega človeka, Jožefa Horvata, uživali v večeru, ki je minil v zares pravem kulturnem razpoloženju. Slavnostni govornik je imel izrazito domoljubno naravnan govor. Pokazal je veliko poznavanja razkri ...

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 15:35

Predstava »Bo zima le odšla?« otrokom predstavila čarobnost zime in pomladi

Otroci vrtcev Razkrižje, Veržej, Cven, Stročja vas, Cezanjevci, Mala Nedelja, Ljutomer, ter gostujočega vrtca Kungota, so bili letos deležni nove predstave izpod peresa učiteljice violine, Hermine Matjašič. Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je otrokom, tako kot vsako leto, tudi letos pričarala novo glasbeno zgodbo. Predstava, ki se imenuje »Bo zima le odšla?«, je otrokom predstavila čarobnost zime in pomladi. Predstava je bila v Domu kulture Ljutomer, 1. februarja.

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 15:10

Izjemen uspeh šahistov in šahistk na članskem državnem prvenstvu v Mariboru

V Mariboru je od 8. do 10. februarja, potekalo ekipno in posamično državno šahovsko prvenstvu v pospešenem in hitropoteznem šahu za člane in članice. V petek se je naprej 20 članskih ekip pomerilo za naslov državnega prvaka v pospešenem šahu z igralnim tempom 10 minut + 5 sekund na potezo. Po odigranih 7. krogih so si naslov državnega prvaka piigrali igralci ŠD Radenska Pomgrad 1 v postavi Denic Gjura, Jernej Skuhala, Matej Titan in Luka Skuhala. Na drugo mesto so se uvrstili šahisti ...

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 13:29

Romunu zasegli ukraden osebni avtomobil

Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v nedeljo, 10. februarja, med kontrolo cestnega prometa na parkirnem prostoru bencinskega servisa Pince zaustavili in kontrolirali tovorno vozilo Fiat Iveco, italijanskih registrskih številk. Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da ima 41-letni državljan Romunije na vozilu pod cerado naložen osebni avtomobil Mercedes Daimler Chrysler SLK 200.

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 11:58

Jožica Antolič predstavlja Rimske ogrlice

V mestnem muzeju Špital v Gornji Radgoni je na ogled enkratna razstava domače avtorice Jožice Antolič: Rimske ogrlice, katero si bo gotovo ogledalo veliko ljubiteljev umetnosti in nakita. Že ob sami otvoritvi, kar je uradno storila avtoričina prijateljica Silva Bratanič, je razstavni prostor bil nabito poln, saj so mnogi želeli od blizu videti nešteto število perlic sestavljenih v ogrlice. Že pred tem je prisotne pozdravila direktorica Kultproturja in s tem tudi muzeja, Tatjana Kotnik ...

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 10:10

Ekipa Kickboxing kluba Pomurje nastopila na turnirju v Karlovcu

Minuli vikend od 8. do 10. februarja je v Karlovcu na Hrvaškem potekal evropski pokal v Kickboxingu imenovan European Cup Karlovac Open 2019, katerega so se udeležili tudi s tekmovalno ekipo Kickboxing kluba Pomurje. Na turnirju je sodelovalo 1.890 tekmovalcev iz 178 klubov iz 31 držav.

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 08:59

Ljutomerski policisti kršitelju zasegli osebni avtomobil

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru ter pet primerov povoženja divjadi.

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 07:32

Ekipnemu uspehu skakalk bili priča tudi številni Prleki

Društvo za medgeneracijsko povezovanje, šport, kulturo in turizem Kameščonci SP, pod sekcijo "Formula" se je že peto leto odpravilo na Ljubno ob Savinji na ženske smučarske skoke. Odpravilo se jih je 58 ob 8. uri izpred gasilskega doma na Spodnjem Kamenščaku.

nedelja, 10. februar 2019 ob 15:58

Ljutomerski Valentinov koncert razprodan

Šic bar caffe, organizator Valentinovega koncerta v Ljutomeru, na katerem bosta nastopila Petar Grašo in Danijela s ponosom sporoča, da je koncert razprodan, obenem pa se vsem že v naprej zahvaljuje za nakup vstopnice. Koncert bo v soboto, 16. februarja v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru.

nedelja, 10. februar 2019 ob 13:15