Tamara Vogrin – Tara predstavlja Obraze

Le redko se v avli in galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni zbere toliko ljubiteljev kulture in umetnosti, kot je to bilo tik pred kulturnim praznikom slovenskega naroda, ko je na sporedu bilo odprtje razstave ugledne domače likovne umetnice Tamare Vogrin - Tare. Odlična slikarka, ki se je v svoji Gornji Radgoni, kot začetnica, takrat študentka Tehniške fakultete v Mariboru, prvič predstavila s svojo razstavo leta 1997, se tokrat predstavlja z razstavo portretov "Obrazi", vse skupaj pa ...

sobota, 9. februar 2019 ob 08:36

V Biotermah so brali poezijo Franceta Prešerna in pesnitve članov Literarne sekcije KD A. Krempl

Literarna skcija Kulturnega društva A. Krempl Mala Nedelja, katero vodi Sara Munda, ob slovenskem kulturnem prazniku, že nekaj let pripravlja branje poezije Franceta Prešerna, predstavijo pa tudi svoje pesniške izdelke. Ob letošnjem prazniku so se zbrali v Hotelu Bioterme, kjer sta se jim pridružila tudi gosta Monika Čuš iz Literarnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici in Ciril Hojnik iz Literarne sekcije KD Ksaver Meško iz Sv. Tomaža.

petek, 8. februar 2019 ob 18:10

Ob čaju o Prešernu na praznični dan

V petek, 8. februarja, na sam slovenski kulturni praznik, so prostovoljci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, privabili v DOSOR-jevo kavarnico Traminček številne zainteresirane: stanovalke in stanovalce doma, kot tudi zunanje obiskovalce. Saj glede na lanski dobri obisk in zanimanje za pogovor ob čaju na Prešernov dan - 8.februarja - so se za podobno prireditev prostovoljci letos odločili brez premisleka ter pripravili bogat program.

petek, 8. februar 2019 ob 18:01

Praznik je priložnost za zahvalo tistim, ki delajo v kulturi

V mestu sejmov in penine Gornji Radgoni je Kultprotur, v sodelovanju z nekaterimi društvi in posamezniki, pripravil pestro paleto dogodkov in prireditev namenjenih obeležitvi letošnjega slovenskega kulturnega praznika. Poleg tega, da je svoja vrata na široko, za brezplačen ogled vseh vsebin, odprl Muzej Špital, kjer so tudi odprli razstavo rimskih ogrlic Jožice Antolič, ter pripravili zanimivo literarno-glasbeno prireditev poimenovano Knjižni sejem, sta osrednji prireditvi potekali v Domu ...

petek, 8. februar 2019 ob 11:18

Na predvečer kulturnega praznika, podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

Občina Ljutomer je v četrtek, 7. februarja, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj, ki jih je podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

petek, 8. februar 2019 ob 10:31

Po šesturni razpravi sprejeli sklep, da se odlok o proračunu posreduje v 30-dnevno javno razpravo

V sredo, 6. februarja, je v Ljutomeru potekala 1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je glavna točka dnevnega reda bil Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - predlog. Svetniki so na sedemurni seji opravili splošno razpravo o predlogu in sprejeli sklep, da se odlok posreduje v 30-dnevno javno razpravo.

petek, 8. februar 2019 ob 08:43

Prešernov dan na OŠ Mala Nedelja

Na OŠ Mala Nedelja so tako kot vsako leto tudi tokrat obeležili slovenski kulturni praznik s prireditvijo v kulturnem domu Mala Nedelja. Prireditev so pripravili učenci izbirnega predmeta gledališki klub z učiteljem Robertom Langom, ob podpori ostalih sošolcev.

petek, 8. februar 2019 ob 08:06

Ljutomerski policisti obravnavali tatvino

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri kazniva dejanja, štiri prometne nesreče, v katerih je nastala le materialna škoda, šest kršitev javnega reda, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, zasegli dva osebna avtomobila in tri primere povoženja divjadi.

petek, 8. februar 2019 ob 07:45

Ob Prešernovem dnevu izšel nov letni zbornik Splošne knjižnice Ljutomer

Splošna knjižnica Ljutomer OE Muzej je v sklopu prireditev ob Prešernovem dnevu predstavila publikacijo Zgodovinski listi 2018. Predstavitev je potekala v torek, 5. februarja, v prostorih muzeja v Ljutomeru.

četrtek, 7. februar 2019 ob 20:25

V mesnem pripravku za kebab, poleg salmonele, še sledi zdravil

V okviru posebnega nadzora povezanega s poljskim mesom je Inšpekcija Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) odvzela v devetih obratih 14 vzorcev. Na vseh 14 vzorcih so bile opravljene mikrobiološke preiskave in preiskave na ostanke veterinarskih zdravil.

četrtek, 7. februar 2019 ob 18:55