Slikali so v spomin na pokojno Pavlo Krajnc

V Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, kjer veliko pozornost posvečajo tudi kulturi, zlasti likovnemu ustvarjanju, so zaprli likovno razstavo, katere dela so nastala na likovnem druženju - koloniji prav v DSO Gornja Radgona. Likovno druženje, ki so ga poimenovali "Njena rumena", je potekalo lanskega septembra, in je bilo posvečeno spominu na dolgoletno članico Likovnega društva Gornja Radgona Pavlo Krajnc, ki je pred tem umrla. Na koloniji ustvarjena likovna dela so nato v preteklih ...

četrtek, 21. februar 2019 ob 11:04

Zaključili preiskavo, kjer sta dva mladoletnika bila zabodena z nožem

Policisti PP Murska Sobota so zaključili preiskavo medvrstniškega nasilja, ki je bilo storjeno 12.11.2018 v mestu Murska Sobota. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema skupinama mladoletnikov. Dve osebi sta bili zabodeni z nožem in sta iskali zdravniško pomoč v bolnišnici, kjer je bilo ugotovljeno, da sta bili lahko telesno poškodovani.

četrtek, 21. februar 2019 ob 10:39

Skupno usposabljanje pripadnikov Slovenske vojske in Ameriških zračnih sil

Slovenska vojska poroča, da v četrtek, 21. februarja, na letališču Murska Sobota in širšem območju poteka skupno usposabljanje pripadnikov kopenskih sil za izvidovanje, označevanje in kontrolo pristajanj helikopterjev (Pathfinder), slovenskih in ameriških helikopterskih posadk ter pripadnikov zračne obrambe. "Skupno urjenje z zavezniki je za Slovensko vojsko nujno, saj na ta način dvigujemo lastno usposobljenost in vzdržujemo raven povezljivosti s članicami Nata," ob tem navajajo.

četrtek, 21. februar 2019 ob 10:27

Sanji želijo uresničiti njeno zadnjo željo

Sanja Pertoci iz Sovjaka, je stara 20 let in se že od leta 2013 bori s hudo ter redko obliko raka - osteosarkom. Pred petimi leti je zdravljenje s kemoterapijo uspešno prenesla, vendar se je rak, po treh letih in pol, iznenada lani spet ponovil. Takrat v še hujši obliki. Sanja po mučnih kemoterapijah in številnih težkih operacijah, s katerimi je izgubila več kot polovico pljuč, obe trebušni preponi in pet reber, žal izgublja boj z boleznijo.

sreda, 20. februar 2019 ob 21:498

Letna konferenca Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer

V nedeljo, 17. februarja, so se na redni letni konferenci zbrali člani Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer. V konferenčni dvorani Hotela Bioterme pri Mali Nedelji, so se jim pridružili gostje: svetovalec v kabinetu ministra za obrambo Boštjan Šefic, poslanec DZ Franc Jurša, podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič, direktor družbe Segrap Miran Blagovič, predsednik OZ VVS Ljutomer Alojz Filipič ter predstavniki sosednjih častniških območnih združenj Gornja Radgona ...

sreda, 20. februar 2019 ob 18:26

Sedem »novih« imen na TŠC Trate

Potem ko je bil končan prestopni rok za nogometaše v tretjih slovenskih ligah, so jasni obrisi ekipe ŠNK Radgona, ki jo od 9. marca naprej čaka izjemno težka naloga v boju za morebitni obstanek med tretjeligaši. Tako bodo v pomladni sezoni radgonsko nogometno čast branili večinoma mladi domači igralci, ki so željni dokazovanja. Pred začetkom priprav za novo sezono je kar nekaj igralcev zapustilo TŠC Trate in si poiskalo nove klube, tako pri ŠNK Radgona prihaja do nujne menjave generacije ...

sreda, 20. februar 2019 ob 17:51

Minister in generalna direktorica policije obiskala PP Ljutomer

V torek, 19. februarja, je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar s svojimi najožjimi sodelavci skupaj z generalno direktorico policije mag. Tatjano Bobnar obiskal Policijsko upravo Murska Sobota, Policijsko postajo Lendava in Ljutomer.Skupaj so si ogledali prostore in opremo ter se seznanili z varnostno situacijo in aktualno problematiko na območju PU Murska Sobota.

sreda, 20. februar 2019 ob 14:54

Padel pod viličarja, ki mu je nato zapeljal čez nogo

Policisti PP Gornja Radgona so v torek v dopoldanskem času obravnavali nesrečo pri delu v podjetju. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je delavec med raztovarjanem blaga izgubil ravnotežje in padel pred viličarja, ki mu je zapeljal čez nogo.Odpeljan je bil v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hudo telesno poškodbo.Tuja krivda je izključena. Policisti bodo na ODT podali poročilo.

sreda, 20. februar 2019 ob 13:57

Avtoličarstvo Škrinjar zmagovalci 13. sezone zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer

V soboto, 9. februarja, je v Športni dvorani ŠIC Ljutomer potekal še zadnji turnir 13. sezone zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer. V veteranski konkurenci, ki je bila napeta in zanimiva vse do konca, se je v eno krožnem sistemu merilo 8 ekip. Zadnji igralni dan so bili zabeleženi naslednji rezultati:

sreda, 20. februar 2019 ob 11:12

TD Majolka na Gospodarskem razstavišču

Konec januarja in v začetku februarja je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 30. mednarodni sejem turizma kampinga in karavaninga. Na povabilo Turistične zveze Slovenija in Pomurske turistične zveze se je predstavilo tudi Turistično društvo Majolka s svojim delovanjem na domačem območju Gornje Radgone. Osem članic in članov društva, skupaj s predstavnico Kultproturja je s sodelovanjem gotovo pridobilo nove izkušnje, ob tem so v lepi luči predstavili možnosti za obisk gostov ...

sreda, 20. februar 2019 ob 10:50