Slovenske županje obiskale Prlekijo in pekle prleško gibanico

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in Skupnost občin Slovenije sta v petek, 8. marca, na mednarodni dan žena, organizirali srečanje Kluba županj v občini Ljutomer. Županja je deset županj slovenskih občin sprejela že zjutraj v vrtcu Cezanjevci, kjer so se odpravile na delavnico peke prleške gibanice. Prleško gibanico jim je pomagala speči Nina Žuman, pekle pa so v posodah Lončarstva Žuman.

petek, 8. marec 2019 ob 08:291

Minilo je 50 let od takrat, ko so zadnjič sedli v osnovnošolske klopi

Izjemno prijetno in ganljivo je konec tedna bilo v gostišču Mencinger v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer se je na veselem srečanju zbrala generacija učencev, ki je pred pol stoletja, davnega leta 1969 opravila »malo maturo« v OŠ Gornja Radgona. Na srečanje namenjeno 50-letnici zaključka šolanja v takratni osnovni šoli na radgonskem gradu, je prišlo 49 nekdanjih sošolcev, ki so svoje veselje in zadovoljstvo biti na dogodku izrazili z gromkim aplavzom, ki so ga posvetili ...

petek, 8. marec 2019 ob 07:57

Ljutomerski policisti obravnavali tatvino električnega orodja iz garaže

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda.

petek, 8. marec 2019 ob 07:38

Maske tudi na Štuku preganjale zimo

Tudi v Mariboru so na pustni torek pripravili Študentsko pustovanje na Štuku, kjer so maske preganjale zimo, ki je letos sicer bolj mila oz. je sploh ni. Pustovanje je pripravil Oddelek za interesne dejavnosti študentov Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

četrtek, 7. marec 2019 ob 21:50

Najmočnejši sunki vetra bodo na severovzhodu presegali hitrost 70 km/h

Agencija RS za okolje (Arso) je izdala opozorilo in oranžni alarm zaradi močnega vetra, saj bodo do prvega dela noči na petek najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije presegali hitrost 70 km/h. Ponoči bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, predvsem v hribovitih krajih na zahodu in jugu bo občasno deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo v zatišnih krajih okoli 3, drugje od 7 do 11 °C.

četrtek, 7. marec 2019 ob 19:34

Športno društvo Stari hrast z zelo velikimi načrti v leto 2019

Športno društvo Stari hrast, ki uspešno deluje že dvanajst let, je to soboto, 2. marca, izvedlo 12. zbor članov in članic društva. Za njimi, kot je ugotovil predsednik društva Boštjan Bogša, je eno najbolj uspešno in aktivno leto odkar delujejo. Izvedli so kar 23 prireditev ter se kot gostje udeležili 8 športnih prireditev pri drugih društvih. Poleg tega jim je uspelo zaključiti dalj časa željeno investicijo na samem športnem centru, kjer so dokončali in zaključili z izgradnjo ...

četrtek, 7. marec 2019 ob 17:50

Gasilke in gasilci PGD Trnovci so se zbrali na »pustnem« občnem zboru

V soboto, 2. marca, so gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trnovci v njihovem gasilskem domu pripravili 67. redni letni občni zbor društva in pustno zabavo z izborom najboljših mask. Zbrane je najprej pozdravil Matej Belšak predsednik PGD Trnovci, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodila Petra Prelogar. Po izvolitvi delovnega predsedstva je bilo na dnevnem redu branje poro ...

četrtek, 7. marec 2019 ob 10:33

Tomaž ŠIC bar v petek za prvo ligo

Ta petek, 8. marca, nas čaka zaključno dejanje v 2. slovenski futsal ligi. Vodilni Tomaž ŠIC bar bo v derbiju kroga gostil Mlinše, v primeru zmage pa bo prleška ekipa postala novi prvoligaš.

četrtek, 7. marec 2019 ob 08:09

Pust v vrtcu Stročja vas

V vrtcu je bilo veselo že od zgodnjih jutranjih ur. Maškare so rajale ob pustni glasbi v igralnicah. Po malici smo v večnamenskem prostoru pripravili revijo, kjer so se ob glasbi sprehodile pikapolonice, gusarji, princeske, čebelice in še veliko drugih mask.Pustna povorka se je sprehodila do Doma starejših občanov v Stročji vasi, kjer smo razveselili varovance bivalne enote. Sprehod pa smo nadaljevali še po vasi in bližnji okolici.Zapisala:Matejka Polak

četrtek, 7. marec 2019 ob 08:02

Presenečenji na prvih tekmah razigravanja

Medtem, ko sta si ekipi KK Sistemorg Beltinci in KD Ljutomer že zagotovili mesto v polfinalu, se za preostali vstopnici v zaključne boje borijo štiri ekipe: tretjeuvrščeni po rednem delu KK Lindau Lendava se merijo s šestouvrščenimi Sobočanci, četrti ŠD Tropicano Bistrica pa s KK Ljutomer, ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi. Polfinalne tekme ter tekme za 5., 3. in 1. mesto bodo na sporedu na finalnem turnirju, ki bo 30.3.2019 v Ljutomeru.

četrtek, 7. marec 2019 ob 07:58