V Ljutomeru so na regijskem srečanju zaigrale tamburaške in mandolinske skupine

V soboto, 2. marca, je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Ljutomer v Domu kulture Ljutomer pripravil 39. Regijsko srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije, Regijski tematski koncert festivala Pomurje. Na festivalu so se predstavili Tamburaško društvo Apače, Bos.si iz Sv. Jurija ob Ščavnici, Mlajša in starejša tamburaška skupina Vigred iz OŠ Stročja vas, Tamburaška skupina Bisernica DU Ljutomer, Tamburaška skupina KD Peter Dajnko Črešnjevci, Mlade strune iz Pristave, Lotmer ...

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 16:07

Posadka helikopterja se je ob posredovanju morala spopadati z močnimi sunki vetra

V ponedeljek, 4. marca, ob 13.30 se je v Sakušaku, občina Juršinci, poškodoval občan. Gasilci PGD Grabšinski Breg so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter pomagali pri prenosu ponesrečenca.Posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 15:40

Na Ptuju vseslovensko srečanje veselih maškar iz vrtcev

V ponedeljek so se po ptujskih ulicah in trgih v pisanih kostumih sprehodile tudi najmlajše maškare. Na že 9. povorki otrok iz vrtcev se je zbralo več kot 1.200 otrok in njihovih spremljevalcev iz 18 vrtcev širom Slovenije. Povorka je največje karnevalsko srečanje vrtcev v tem delu Evrope. Na Mestnem trgu sta jih pozdravila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in 17. princ karnevala Jakob Zekel Videmski, pridružili pa so se tudi kurenti.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 13:53

Prepir med 63- in 88-letno žensko se je končal s smrtjo

Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, je na današnji novinarski konferenci na PU Maribor predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave kaznivega dejanja uboja po 115/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), ki so ga obravnavali med vikendom.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 13:03

Filip Flisar se je javno opravičil: »Tudi jaz se enkrat zlomim«

Filip Flisar, slovenski smučar prostega sloga in eden izmed najbolj prepoznavnih vrhunskih športnikov pri nas, je v nedeljo poskrbel za številne novice, ko je na pustovanju na Ptuju povzročil za incident. Tam se je namreč pijan najprej znesel nad reklamni pano nato pa še nad policijskim vozilom in razbil vetrobransko steklo.Filip se je v ponedeljek odzval na svojem Facebook profilu in se za dejanja opravičil. Celotno objavo najdete spodaj.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 11:18

V stanovanjski hiši v okolici Ormoža najden mrtev 62-letni moški

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 26. februarja, ob 14:26 uri se je na policijski postaji oglasil oškodovanec ter prijavil, da mu je neznani storilec na parkirišču v Ormožu poškodoval parkiran osebni avtomobil. Evidentirali so kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari po 220. členu KZ-1.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 09:59

V Lukavcih pričenjajo s spomladanskimi tečaji šolanja psov

Na vadišču ŠKD Ljutomer - Križevci v Lukavcih, je bilo v nedeljo, 3. marca, prvo informativno srečanje in vpis v spomladanske tečaje šolanja psov. S tečaji šole za mladičke, male šole, osnovnim šolanjem in tečajem agilityja, bodo pričeli že v tem tednu. Ni pa še nič zamujenega, če se nedeljskega srečanja niste udeležili, s svojim ljubljenčkom se jim še vedno lahko pridružite na vadbišču v Lukavcih.Več informacij najdete na njihovi spletni strani.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 08:47

Žabice potrebujejo pomoč ljudi

Toplejše letošnje zimsko in pomladno vreme ter občasni dež so prebudili dvoživke in te se že selijo iz zimskih prezimovališč na mesta parjenja, večinoma tekoče in stoječe vode. Pri tem morajo prečkati za njih smrtno nevarno cesto, kjer jih zlasti nevestni vozniki povozijo do smrti. Zato ne preseneča, da pogosto vidimo grozovite podobe povoženih dvoživk, predvsem na tako imenovanih črnih točkah, mestih, kjer te množično prehajajo cesto. Ob tem ljubitelji živali pozivajo in prosijo ...

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 07:53

David Roškar postal podžupan Gornje Radgone

Potem, ko so tudi v občini Gornja Radgona že pred časom podpisali "koalicijsko pogodbo", v kateri so predstavniki petih (Lista za Gornjo Radgono, SDS, DeSUS, N.Si in SLS) izmed devetih strank in list z 12 od 21 članic in članov občinskega sveta, ima sedaj radgonska občina tudi novega podžupana. Župan Stanislav Rojko (Lista za Gornjo Radgono) je namreč s 1. marcem za to funkcijo imenoval Davida Roškarja (SDS), ki bo funkcijo opravljal nepoklicno.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 07:42

Na Gibini neznanec vlomil v leseno počitniško hišico ter odnesel televizor in radio

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali eno prometno nesrečo, katera se je končala samo z materialno škodo. Obravnavana sta bila še dva primera povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in osem kršitev javnega reda.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 06:58