Na območju Ljutomera obravnavan vlom v počitniško hišo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, v dveh sta bila dva udeleženca lahko telesno poškodovana, tri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in miru in tri povoženja divjadi.

sobota, 23. februar 2019 ob 08:22

Potrjen prvi primer bolezni trihomonoze pri zelencih

V začetku februarja so na ornitofon Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) dobili klic zaskrbljene ljubiteljice ptic, ki je pri zelencih na svojem vrtu opazila zelo nenavadno obnašanje in nekaj poginulih ptic. En poginuli osebek so odpeljali na Inštitut za perutnino, ptice, male sesalce in plazilce Veterinarske fakultete, kjer so ptico pregledali in ugotovili okužbo z zajedavcem T. gallinae.

petek, 22. februar 2019 ob 20:25

Kolesar vozil krepko pod vplivom alkohola in trčil v pešca

V četrtek, malo po 17. uri je v Gornji Radgoni kolesar, ki je vozil kolo po pločniku po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca.Kolesar in pešec sta bila v nesreči lažje telesno poškodovana. Pri kolesarju je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 1,19 mg/l alkohola v krvi. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

petek, 22. februar 2019 ob 13:01

Anino vino šampion, zraven še 12 prvakov sort

V Društvu vinogradnikov Radgonsko - Kapelskih goric so tudi letos pripravili tradicionalno društveno ocenjevanje vina - prerez letnika, tokrat letnika 2018. Skupina priznanih slovenskih enologov, pod vodstvom vinskega viteza Ivana Mijošeka, zraven pa še: Franc Škrobar, Sebastjan Rojs, Marko Cesar in Milan Kolarič, ki je kot predsednik Društva vinogradnikov Radgonsko - Kapelskih goric, so tokrat vina ocenjevali na Vinogradniški kmetiji Fleisinger v Spodnjih Ivanjcih. Pred začetkom ocenjevanja ...

petek, 22. februar 2019 ob 10:37

Izmenjevali so pustne maske in vse kar sodi zraven

Po kar nekaj izjemno uspešnih "izmenjevalnicah" oblačil in obutve za otroke in odrasle, igrač, knjig in vsega drugega, kar bi sicer končalo na odpadu, ali še slabše v naravnem okolju, je radgonska Iniciativa Rastišče tokrat v Mladinskem centru Gornja Radgona pripravila še en koristen dogodek. Ker se bliža pust so namreč pripravili izmenjevalnico pustnih mask in vsega drugega kar sodi k najbolj norčavem pomladnem prazniku. Seveda so zraven, na kraju samem, izdelovali tudi različne maske ...

petek, 22. februar 2019 ob 10:19

Zagorelo okoli 300 kvadratnih metrov posušene trave

V četrtek, 21. februarja, ob 14.56 je zagorela trava v Rinčetovi grabi. Gasilci PGD Ljutomer, PGD Podgradje in Stročja vas so pogasili požar, ki je zajel okoli 300 kvadratnih metrov posušene trave.

petek, 22. februar 2019 ob 08:35

Beltinčani in KD Ljutomer potujejo neposredno v polfinale, ostale ekipe v razigravanje

Po zadnjem krogu rednega dela Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige smo dobili dokončno odločitev o potnikih v polfinale in parih razigravanja. Za finale se bodo s prvouvrščenimi KK Sistemorg Beltinci pomerili zmagovalci iz para ŠD Tropicano Bistrica - KK Ljutomer, z drugiuvrščenimi KD Ljutomer pa se bodo borili Lendavčani ali Sobočani.

petek, 22. februar 2019 ob 08:19

Polna luna z Zvezdano Mlakar

Območna izpostava JSKD Ljutomer in Splošna knjižnica Ljutomer sta v torek, 19. februarja, v poročni dvorani pripravili prečudovit večer z Zvezdano Mlakar, ki ga je na violinskih strunah polnil Samo Budna. Pogovor je spretno in z občutkom nizala Mira Rebernik Žižek.

petek, 22. februar 2019 ob 08:17

Pogrešano iskali tudi s pomočjo psov, a žal neuspešno

V Središču ob Dravi že več dni poteka iskalna akcija za pogrešano Marijo Čovič iz Središča ob Dravi, katera je od doma odšla peš 9.2.2019 ob 15. uri v smeri naselja Obrež. Takrat se je za njo izgubila vsaka sled. Na območju občine Središče ob Dravi se je tako tudi v četrtek nadaljevala iskalna akcija pogrešane osebe, ki jo pogrešajo že več dni.

četrtek, 21. februar 2019 ob 18:46

Izredna pomembnost spoštovanja in tolerance

Predprostor knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je vsekakor bil 20. februarja proti večeru skoraj pretesen za vse, ki so želeli prisluhniti pogovoru ob čaju pod delovnim naslovom »Sledi«, ko sta za gosta bila napovedana Desa Muck (pisateljica, dramatičarka, gledališka in filmska igralka, televizijska voditeljica, scenaristka in publicistka) ter dr. Karel Gržan (pisatelj, publicist in scenarist), kaplan v cerkvi sv. Lovrenca v Lučah v Zgornji Savinjski dolini ...

četrtek, 21. februar 2019 ob 18:12