V ŠIC-u se je odvil finale debatnega turnirja

V okviru tradicionalnega Mednarodnega debatnega turnirja, ki poteka vsako leto v začetku meseca marca, tudi letos na GFML gostijo številne goste iz Slovenije in tujine. Predvsem tuje goste, ki se udeležijo turnirja, povabijo, da sodelujejo pri pouku.

sobota, 9. marec 2019 ob 16:39

Na Lotmerški Zelemenjavi - semenjavi živahna izmenjava semen

Zdi se, kot da letos pomlad prehiteva, tako da je bil že skrajni čas za pomladno Lotmerško Zelemenjavo - semenjavo. Organizatorice dogodka so bile iste kot ponavadi (Martina Domajnko, Marija Pušenjak ter Nelica Petek iz društva Rast), gostja dogodka je bila Tamara Kekec, dipl. ing. agronomije, ki je v Enoteki Ljutomer prisotnim svetovala o zastirkah na vrtu. Medtem se je v atriju Mestne hiše Ljutomer odvijala živahna izmenjava semen, spomladanskih sadik ter druženje prisotnih ob pecivu in ...

sobota, 9. marec 2019 ob 15:49

Deset uspešnih in plodnih let Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine DU Ljutomer

Deset let uspešnega in plodnega delovanja so članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, ki deluje v sklopu Društva upokojencev Ljutomer, obeležile z odprtjem razstave ročnih del in kulinarike v galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru.

sobota, 9. marec 2019 ob 15:07

Na ljutomerskem odru so se zavrtele otroške folklorne skupine

V četrtek, 7. marca, je v Domu kulture v Ljutomeru potekalo območno srečanje otroških folklornih skupin občin Ljutomer in Razkrižje - Folklora, naše veselje. Strokovni spremljevalec je bil Marko Pukšič.

sobota, 9. marec 2019 ob 10:30

Barbara Petovar iz Gornje Radgone prejemnica štipendije »Za ženske v znanosti« 2019

Na mednarodni dan žensk, 8. marca, je v Atriju ZRC SAZU v Ljubljani potekala slavnostna podelitev štipendij »Za ženske v znanosti« 2019. Štipendije v višini 5.000 EUR od leta 2006 vsako leto podeljujeta Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in L´OREAL Slovenija. Letošnje prejemnice štipendij so farmacevtka Janja Mirtič iz Vrbovca pri Trebnjem, analizna kemičarka Barbara Petovar iz Gornje Radgone in biologinja Katja Uršič. iz Tolmina.

sobota, 9. marec 2019 ob 10:022

Perpetuum Jazzile ponovno navdušil polno ljutomersko dvorano

Po enem letu se je v Ljutomer ponovno vrnila vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, tokrat s turnejo Le slovensko. Koncert so pripravili ob dnevu žena, 8. marca. Kot poseben gost večera se jim je pridružil Vlado Kreslin, ki je z njimi odpel dve pesmi.

sobota, 9. marec 2019 ob 09:00

V Grabonošu trčili vozili

V petek, 8. marca, ob 18.24 sta v naselju Grabonoš v občini Sveti Jurij ob Ščavnici trčili osebni vozili. V prometni nesreči se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč pri nalaganju poškodovanih vozil na vozilo avtovleke in očistili cestišče.

sobota, 9. marec 2019 ob 08:13

Vozilo s parkirišča zapeljalo v Ščavnico

V soboto, 9. marca, ob 0.30 je na Prešernovi ulici v Ljutomeru osebno vozilo zapeljalo s parkirišča v reko Ščavnico. Gasilci PGD Ljutomer so nepoškodovano vozilo izvlekli nazaj na parkirišče.Poškodovanih ni bilo.

sobota, 9. marec 2019 ob 08:02

Minilo je 74 let od ustrelitve talcev v Senčarjevi grabi pri Mali Nedelji

Ob 74-letnici ustrelitve dvetnajstih talcev v Senčarjevi grabi pri Mali Nedelji, sta KO Zveze borcev za vrednote NOB Mala Nedelja in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer, pripravili spominsko slovesnost, posvečeno ustreljenim talcem in vsem žrtvam 2. svetovne vojne.

petek, 8. marec 2019 ob 17:48

Policija išče neznanca, ki je vstopil v hišo in brskal po omarah

V četrtek, 7. marca, malo po 16. uri so bili policisti obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju občine Tišina. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v hišo skozi odprto okno in pregledal omare. Pri dejanju ga je zalotila oškodovanka. Neznani storilec je s kraja pobegnil skozi okno in ni ničesar odtujil.Policisti za neznanim storilcem zbirajo obvestila. Prilagamo sliko fotorobota in pozivamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije ...

petek, 8. marec 2019 ob 13:09