Na občnem zboru PGD Orehovci izvolili novega predsednika

V prvem tromesečju leta, se po različnih društvih pripravljajo in izvajajo redni letni občni zbori, kjer se pregleda delo preteklega leta, obenem pa se postavijo novi plani za tekoče leto. Eden izmed mnogih občnih zborov je bil tudi v soboto 16. februarja v prostorih gasilskega društva Orehovci, kjer so se zbrali člani in članice društva, gostje, prijatelji in simpatizerji na rednem 137. občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Orehovci.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 11:35

Maske žurale z Ljubavnici in s Severino

Pust je na Ptuju že v polnem razmahu, kjer se odvija Kurentovanje 2019 z zabavami v Karnevalski dvorani Qcentra. V soboto, 16. februarja, so tako nastopili Ljubavnici in Severina, za ogrevanje pa je poskrbel DJ Ney.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 10:22

Radgončani uspešni v šolski ligi

V športni dvorani Osnovne šole Selnica ob Dravi je potekalo 3. kolo Šolske lige v karateju za osnovnošolce. Tekmovanja so se udeležili tudi člani Shotokan karate do-kluba Gornja Radgona, in sicer: Teo Kurbus Jelen, Andraž Stariha, Gal Rakuša, Sven Pichler, Filip Jakob Veberič, Nejc Šajnovič, Nika Mulec, Jaka Reihs, Tim Merčnik in Bine Petek, ki so znova bili uspešni. Skupaj so namreč sedemkrat bili na zmagovalnih stopničkah.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 08:49

Brez težav so se povzpeli na »prekmurski Triglav«

Čezmerno sladkanje ob Valentinovem praznovanju dneva zaljubljenih je dobra stotnija ljubiteljev gibanja, rekreacije, zdravja in narave, na 20. Valentinovem pohodu, izkoristilo za kurjenje čezmerno vnesenih kalorij v telo. Tradicionalni pohod skupne dolžine okoli 13 kilometrov, ki ga je organiziral Zavod za turizem, kulturo in promocijo (ZTKP) Goričko iz Svetega Jurija, je potekal iz Sotine v občini Rogašovci, do Sotinskega brega (ali kugle kot ga imenujejo domačini), čudovitega hriba na ...

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 08:41

Skupina Del tuha predstavlja singl »Lepa si danes«

Romska skupina Del tuha predstavlja novo skladbo z naslovim Lepa si danes. Avtor glasbe je Milan Ostojič, avtor besedila Feri Lainšček, avtorji aranžmaja pa so člani skupine Del tuha. Skupina je skladbo posnela v sodelovanju z violinistko Ekaterino Lepoša. Tonsko jo je realiziral Andrej Novak, januarja 2019.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 07:58

Karate Team Ljutomer v sezoni 2018/2019 še ne pozna poraza

V soboto, 16. februarja, je v Selnici ob Dravi potekal 3. krog karate šolske lige. Ljutomerski karateisti so se zopet odrezali izvrstno in dosegli naslednje rezultate:

nedelja, 17. februar 2019 ob 19:38

Dalmatinska pesem za Valentinovo

Tradicionalni obiski fantov iz klape Solaris iz Šibenika se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, nadaljujejo tudi letos. Ker so nekateri še v rednem delovnem razmerju, prepevanje med delovnim tednom oziroma nastopi ne pridejo v poštev. Zatorej je v čast letošnjega Valentina klapa Solaris v DOSOR-ju nastopila v soboto, 16. februarja popoldne. Tokrat so trio klape Solaris sestavljali: Saša Jurat (harmonika in vokal), Paško Marinov (kitara, bas kitara in vokal) ter vokalist Alen Skoroza ...

nedelja, 17. februar 2019 ob 16:48

Petar Grašo in Danijela zapela zaljubljencem v razprodani dvorani

V soboto, 16. februarja, je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru potekal Valentinov koncert, na katerem je nastopil Petar Grašo, kot gostja pa se mu je pridružila še Danijela Martinović. Pred nastopom je pridih Dalmacije pričarala še Klapa More iz Splita.

nedelja, 17. februar 2019 ob 11:55

Lea Sirk po EMI: Ko jih je*e!

V soboto zvečer smo na EMI dobili zmagovalno pesem, ki bo Slovenijo zastopala na Evroviziji 2019. Zmagovalca sta Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi. Zmage dvojice ni pričakoval praktično nihče, za svojevrsten "škandal", kot danes piše večina medijev, pa je poskrbela lanska zmagovalka EME, Lea Sirk.

nedelja, 17. februar 2019 ob 11:041

Zapeljevanje je igra. Ljubezen pač ni.

Se spomnite mogoče osnovne šole? Če je katera deklica bila všeč nekemu fantu, so se tudi drugi začeli zanimat za njo. Nekakšen čredni nagon, ne da? Niti ni bilo pomembno, ali je bila lepa ali ne. Mogoče je izločala nekakšen vonj, ki je enostavno privlačil predstavnike moškega spola, kdo ve? Zanimivo, da vse te lepotice pozneje zbledijo in v ospredje pridejo druga dekleta, ki so veljale prej za sive miške. Redkokateri uspe obdržati svojo lepoto in privlačnost mnoga leta. Kar se tega ...

nedelja, 17. februar 2019 ob 09:46