MOP objavilo osnutek uredbe o prenehanju rabe Mure za proizvodnjo električne energije

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je danes objavilo osnutek Uredbe o prenehanju veljavnosti Uredbe o koncesiji za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delu vodnega telesa reke Mure od Sladkega Vrha do Veržeja, ki jo je izdala Vlada Republike Slovenije.

sreda, 13. februar 2019 ob 16:25

Pri Romunu najdene naprave in pripomočki za tatvino novejših in cenovno dražjih vozil

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so minulo nedeljo v dopoldanskem času med kontrolo cestnega prometa v Dolgi vasi ustavili in kontrolirali osebni avtomobil BMW coupe, moldavskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Romunije. Pri kontroli vozila so policisti našli elektronske naprave in pripomočke, ki se uporabljajo za tatvino novejših in cenovno dražjih vozil.

sreda, 13. februar 2019 ob 12:53

Alojz Geder prejel Miklošičevo priznanje za dolgoletno uspešno delovanje na področju tamburaške glasbe

Občina Ljutomer je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2019 prejel Alojz Geder iz Noršincev pri Ljutomeru za dolgoletno uspešno delovanje na področju tamburaške glasbe.

sreda, 13. februar 2019 ob 12:34

Voznik pod vplivom alkohola zletel s ceste in z vozilom pristal na strehi

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 7. februarja, ob 15:38 uri so bili obveščeni o poskusu tatvine artiklov v eni od ormoških trgovin.Ob 20.55 uri so v Središču ob Dravi prijeli dva tujca (državljana Maroka in Alžirije), katera sta pred tem ilegalno prestopila mejo.

sreda, 13. februar 2019 ob 10:20

Do dobrega počutja v spomladanskem času

Kaj imajo skupnega alergije, kronične bolečine v hrbtenici, nepotrpežljivost, artritis, težave s koleni, jeza... ? Kako se izogniti spomladanski utrujenosti in kako okrepiti imunski sistem ? Kdaj drenaža in kdaj razstrupljanje ?

sreda, 13. februar 2019 ob 08:43

Knjigarna kot povezovalno kulturno duhovno središče

Tik pred praznikom zaljubljenim Valentinovim, je v Murski Soboti potekal posebej svečan dogodek, saj so v neposredni bližini stolne župnije sv. Nikolaja, kjer ima sedež tudi soboška škofija, odprli prenovljene prostore Kleklove knjigarne Družina. Kleklova knjigarna deluje v teh prostorih že osemnajst let, lani pa jih je vzelo v najem Katoliško založniško podjetje Družina, ki ima svojo prodajno dejavnost v knjigarnah po vsej Sloveniji. Prostore knjigarne, ki je tudi prispevek k stoti ...

sreda, 13. februar 2019 ob 08:31

Pripravljajo delavnice za prijavitelje na 3. javni poziv LAS Prlekija

LAS Prlekija vabi zainteresirane, da se udeležite delavnic za pripravo prijav na 3 javni poziv LAS Prlekija. Na delavnicah bodo predstavili javni poziv, vlogo in možnosti pridobivanja sredstev za izvedbo različnih projektov. Izbrani projekti bodo prispevali k uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija 2014-2020 s sofinanciranjem iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

sreda, 13. februar 2019 ob 07:45

Ali se Štajerski Brendi podaja v narodno-zabavne vode?

Štajerski Brendi zagotovo velja za enega izmed produktivnejših slovenskih glasbenikov, ki nikakor ne dopušča, da bi ga karkoli zaustavilo na njegovi glasbeni poti.

sreda, 13. februar 2019 ob 07:37

V požaru nastalo za pet tisoč evrov škode

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče v katerih je nastala materialna škoda, sedem kaznivih dejanj, požar, pet kršitev javnega reda in miru in zasegli vozilo.

sreda, 13. februar 2019 ob 07:05

Zagorela omara, ki se je nahajala ob dimniku

V torek, 12. februarja, ob 17.20 je zagorelo v stanovanjski hiši v naselju Črešnjevci v občini Gornja Radgona. Vzrok požara je bila omara, ki se je nahajala ob dimniku.Gasilci PGD Črešnjevci, Gornja Radgona in Zbigovci so požar pogasili, prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero.

torek, 12. februar 2019 ob 20:30