V prometni nesreči poškodovane štiri osebe

V četrtek, 14. februarja, ob 7.30 sta na cesti Cvetkovci-Zamušani v občini Ormož trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb, odklopili akumulator in počistili cestišče.Reševalne ekipe NMP Ormož in Ptuj so štiri poškodovane osebe prepeljale v Splošno bolnišnico Ptuj.

četrtek, 14. februar 2019 ob 10:50

Anton Fekonja prejel Miklošičevo priznanje za dolgoletno uspešno delovanje na folklornem področju

Občina Ljutomer je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2019 prejel Anton Fekonja iz Železnih Dveri za dolgoletno uspešno delovanje na folklornem področju.

četrtek, 14. februar 2019 ob 09:251

Palunkica je vedno vesela in zadovoljna

Obiskati Apolonijo Novak, ki jo mnogi poznajo kot Palunkico, v njeni hiši v Policah pri Gornji Radgoni, je prijetno doživetje. V to smo se lahko prepričali tudi ob tokratnem obisku, ki je potekal skupaj s predsednikom KO Rdečega križa Črešnjevci -Zbigovci, Jankom Auguštinom, in poslovno sekretarko RKS - OZ Gornja Radgona Sabino Srt, ob praznovanju njene 95-letnice življenja. Obiska in čestitk je bila nadvse vesela. Po čestitkah in izročenem priložnostnem darilu, s strani Janka Auguš ...

četrtek, 14. februar 2019 ob 09:24

V Moravcih v Slovenskih goricah obravnavali poškodovanje tuje stvari

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri kazniva dejanja, tri prometne nesreče v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, samomor, pet kršitev javnega reda in miru ter tri primere povoženja divjadi.

četrtek, 14. februar 2019 ob 08:20

Športnika leta 2018 sta David Žibrat in Brina Stajnko, športno društvo pa ŽOK Ljutomer

Športna zveza Ljutomer je že 49. razglasila najboljšega športnika, športnico in športno društvo v letu 2018, perspektivne športnike, podelila posebna priznanja ter priznanja za dobitnike medalj na državnih šolskih športnih tekmovanjih in dobitnike medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih. Svečana razglasitev rezultatov glasovanja in podelitev plaket najboljšim je potekala v sredo, 13. februarja, v Domu kulture Ljutomer.

četrtek, 14. februar 2019 ob 07:54

Valentin dan pred Valentinom v DOSOR-ju

Za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je letošnje Valentinovo nekaj posebnega. Prireditve se bodo namreč vrstile kar ves teden. Kot vemo, gre pri Valentinovem za spomin na prastara živa praznovanja in se tudi pri nas vedno bolj uveljavlja. Kmečkemu prebivalstvu je nekoč Valentin »prinesel ključe od korenin« in so mu rekli prvi spomladin. A v glavnem bi naj bil to dandanes praznik zaljubljencev, prijateljev in vseh, ki se imajo radi ...

sreda, 13. februar 2019 ob 21:11

V soboto vse v znamenju Dalmacije

V soboto, 16. februarja, bo v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru potekal Valentinov koncert, na katerem bo nastopil Petar Grašo, kot gostja pa se mu bo pridružila Danijela Martinović.

sreda, 13. februar 2019 ob 18:26

MOP objavilo osnutek uredbe o prenehanju rabe Mure za proizvodnjo električne energije

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je danes objavilo osnutek Uredbe o prenehanju veljavnosti Uredbe o koncesiji za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delu vodnega telesa reke Mure od Sladkega Vrha do Veržeja, ki jo je izdala Vlada Republike Slovenije.

sreda, 13. februar 2019 ob 16:25

Pri Romunu najdene naprave in pripomočki za tatvino novejših in cenovno dražjih vozil

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so minulo nedeljo v dopoldanskem času med kontrolo cestnega prometa v Dolgi vasi ustavili in kontrolirali osebni avtomobil BMW coupe, moldavskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Romunije. Pri kontroli vozila so policisti našli elektronske naprave in pripomočke, ki se uporabljajo za tatvino novejših in cenovno dražjih vozil.

sreda, 13. februar 2019 ob 12:53

Alojz Geder prejel Miklošičevo priznanje za dolgoletno uspešno delovanje na področju tamburaške glasbe

Občina Ljutomer je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2019 prejel Alojz Geder iz Noršincev pri Ljutomeru za dolgoletno uspešno delovanje na področju tamburaške glasbe.

sreda, 13. februar 2019 ob 12:34