Odprli pisarno za pomoč pri zasvojenosti s tehnologijami

Center Šteker je v začetku leta vzpostavil novo svetovalno enoto v Murski Soboti, kjer nudijo brezplačno psihosocialno pomoč na področju zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami. Ob javni predstavitvi svetovalne enote je bila v Murski Soboti organizirana novinarska konferenca z županom Mestne občine Murska Sobota, predstavniki Centra Šteker in predstavniki ustanov na področju zdravja in sociale.

torek, 12. februar 2019 ob 15:34

S stene nenadoma padli kuhinjski elementi, ki so 35-letno žensko huje poškodovali

Iz PU Maribor so sporočili o nekoliko nenavadni nesreči, ki se je zgodila sinoči, okoli 21. ure, ko so v kuhinji večstanovanjske hiše v Slovenji vasi, s stene nenadoma padli trije pritrjeni kuhinjski elementi. Elementi so hudo telesno poškodovali 35-letno žensko, saj ji je odtrgalo del sredinca desne roke, poškodovali pa so ji tudi kazalec in dlan te roke.

torek, 12. februar 2019 ob 13:39

Pri Svetem Tomažu tekmovali na turnirju trojk v košarki

V četrtek, 7. februarja, je Športno Društvo Sv. Tomaž - košarkarska sekcija v telovadnici osnovne šole Sveti Tomaž organizirala tekmovanje trojk in met na koš za tri točke za rekreativne ljubitelje košarke. Tekmovalo je šest ekip, tri gostoujče ekipe: ŠD Juršinci, ŠD Videm ob Ščavnici in ŠD Kapela ter tri domače ekipe iz ŠD Sv. Tomaž: 1. MARG, 2. Modri in 3. Smučarji.

torek, 12. februar 2019 ob 12:58

Vito Žerdin za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe prejel Miklošičevo priznanje

Občina Ljutomer je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2019 prejel Vito Žerdin iz Ljutomera za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe.

torek, 12. februar 2019 ob 10:411

Gostje iz Šempetra pričakovano uspešnejše

V 15. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in SIP Šempeter. Z 0:3 (21:25, 9:25, 11:25) so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Šempetra. Tekmo v športni dvorani ŠIC Ljutomer je spremljalo 110 gledalcev.

torek, 12. februar 2019 ob 08:16

Edini pravi Fašenk letos s Koala Voice, Big Foot Mama in Kingstoni

Študentsko - mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone letos prireja že tradicionalni 11. Edini pravi Fašenk. Pustovali bomo na sejmišču v Gornji Radgoni, in sicer v petek, 1. 3. 2019, od 20. ure dalje.

torek, 12. februar 2019 ob 07:51

Blaž iz Follonice prinesel srebro

Pretekli vikend so se judoisti iz TVD Partizana Ljutomer udeležili Evropskega kadetskega pokala v Follonici v Italiji. Tekmovanja se je udeležilo 590 tekmovalcev iz 28 držav s štirih kontinentov. V soboto, 9. februarja, je Blaž Emeršič v kategoriji do 60 kg vse do finalne borbe premagal svoje nasprotnike, ko je premoč moral priznati ruskemu tekmovalcu in tako izmed 62 tekmovalcev v svoji kategoriji osvojil odlično drugo mesto.

torek, 12. februar 2019 ob 07:38

Ljutomerski policisti obravnavali kaznivo dejanje ponarejanje listin in poškodovanje tuje stvari

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. V eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. V ostalih dveh je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še pet primerov povoženja divjadi. Poleg tega sta bili obravnavani dve kaznivi dejanji in pet kršitev javnega reda.

torek, 12. februar 2019 ob 07:26

Ditka predstavlja singl Ljubi me, kot sonce sije

Glasbenica Ditka predstavlja singl z naslovom Ljubi me, kot sonce sije. Skladba je delo že uglašene avtorske zasedbe - Ditka je ustvarila glasbo, avtor besedila je Feri Lainšček, avtor aranžmaja pa Gorazd Čepin. Skladba je bila posneta v studiu Gogo Music.

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 20:56

Pri Mali Nedelji so praznovanje Prešernovega dne zaključili z glasbeno literarnim večerom

Za zaključek praznovanja letošnjega Prešernovega dne, je Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja, v soboto, 9. februarja, pripravilo zanimiv glasbeno-literarni večer z naslovom »Pod oknom«.

ponedeljek, 11. februar 2019 ob 19:42