Bakovci: Tornado bar – New Imperia Bar

Mladi glasbenik, pevec Mark Tivadar iz Malih Bakovcev, ki ima podjetje »Tornado - glasbene storitve« bo z enakim imenom v začetku letošnjega tretjega meseca odprl v središču kraja Bakovci pri Murski Soboti zabaviščni lokal Tornado bar (New Imperia Bar). Na slovesnosti ob otvoritvi bo poskrbljeno za veliko zabave, kajti samo nekaj dni pozneje je letošnji pust (5. marca), za njim pa še Dan žena (8. marec) in zato bo toliko bolj veselo, saj se bodo med gosti ves čas z odlično ...

torek, 19. februar 2019 ob 13:24

Še vinska kraljica na Valentinovi »Poročni pravljici«

V Vrtnem centru Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni, kjer se praktično skozi celo leto odvijajo različne prireditve in dogodki, so letos začeli s še eno nadvse zanimo novostjo. Konec tedna je namreč v njihovih prostorih med samim cvetjem, potekal tridnevni poročni sejem, kjer so prikazali in pokazali vse, kar je potrebno za enkratno poroko, le nevesto in ženina je bilo potrebno pripeljati s seboj. Ker gre za poroko niti ne preseneča, da se je sejem, katerega so poimenovali »Poročna ...

torek, 19. februar 2019 ob 10:54

Radža in Sultan sta na svet spravila majhno Ramo

Ne zgodi se pogosto, da bi kakšna eksotična žival, ki je mimogrede še zelo ogrožena tudi na svojem teritoriju, daleč od domovine, na svet spravila naraščaj. A se tudi dogaja, in tako sta dvogrbi kameli, mama Radža in oče Sultan, v živalskem vrtu Sikalu ZOO v Boračevi, dober streljaj iz Radencev, na svet spravila čudovito majhno Ramo. Na svet je privekala prav na praznik zaljubljenih - Valentinovo, kar je še dodatna potrditev velike ljubezni do živali v tem živalskem vrtu. Nekakš ...

torek, 19. februar 2019 ob 10:07

Voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, vozil brez vozniškega dovoljenja in po poteku veljavnosti registracije

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 18. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 8.15 so v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji prijeli dva tujca, državljana Sirije in Libije, katera sta ilegalno vstopila v našo državo. Po končanem postopku sta bila tujca odpeljana v azilni dom Ljubljana.

torek, 19. februar 2019 ob 08:28

Ljutomerski policisti obravnavali grožnjo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. Pri tem sta se dve končali z lažjimi telesnimi poškodbami. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in štirje primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in tri kršitve javnega reda.

torek, 19. februar 2019 ob 08:01

Slavku Makovcu nagrada Kasaške zveze za življenjsko delo

V četrtek, 7. februarja, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala že 6. kasaška akademija, na kateri so bile podeljene nagrade in priznanja za dosežke v sezoni 2018. Nagrade in priznanja so šle v roke tudi posameznikom iz Prlekije, kjer je kasaški šport doma, med njimi je bil za življenjsko delo nagrajen Slavko Makovec.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 19:07

Tomaž ŠIC bar napolnil mrežo Velikih Lašč

V petek, 15. februarja, je bila v športni dvorani ŠIC Ljutomer odigrana tekma 16. kroga 2. Futsal lige med domačo ekipo KMN Tomaž ŠIC bar in ekipo gostov KMN Velike Lašče. Tomaž je zmagal s 17:8. Na tekmi je tako padlo rekordnih 25 zadetkov v tej sezoni 2. Futsal lige.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 17:49

V Središču ob Dravi še vedno poteka iskalna akcija za pogrešano Marijo

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 15. februarja, ob 10:58 uri so v Veliki Nedelji mlajši osebi zasegli PVC vrečko, s posušenimi rastlinskimi delci za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. 

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 17:17

GFML prejemnica najvišjega priznanja na področju šolstva

Ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), Zvonko Kustec, je v imenu šole prevzel priznanje Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju, kot smo že poročali. Visoki dosežki pri zahtevnem delu z mladimi, ustvarjalnost in inovativnost pedagoškega tima ter kakovostno sodelovanje z Zavodom RS za šolstvo (ZRSŠ) je le nekaj dejstev, ki pričajo o utemeljenosti podeljenega priznanja GFML.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 11:51

V križišču prišlo do naleta dveh vozil

V ponedeljek, 18. februarja, ob 10.25 je v naselju Ivanjkovci, občina Ormož, prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Ormož in PGD Ljutomer so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP Ormož.Poškodovano osebo so prepeljali v SB Ptuj.Iz PP Ormož so sporočili, da je voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, vozil brez vozniškega dovoljenja in po poteku veljavnosti registracije.

ponedeljek, 18. februar 2019 ob 11:45