Na letošnjem Seksoslovju odkrito o spolno nalezljivih boleznih

Seksoslovje je že dobro vpeljan projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Dogodek poteka na ŠTUK-u v študentskem naselju. V teh letih so se na odru ŠTUK-a že zvrstile številne vroče razprave in vsebine, med drugim tudi seks v živo na odru pred publiko. Projekt je dvignil že veliko prahu. V pri vrsti pa je namenjen izobraževanju, osveščanju in razbijanju tabujev s področja spolnosti.

sreda, 14. junij 2017 ob 08:05

Žegnanje v Stročji vasi

Binkošti so eden od največjih krščanskih praznikov. Na ta dan se verniki spominjajo prihoda Svetega Duha, ki je po svetopisemskem sporočilu prišel nad zbrane učence in Marijo. Mnogi kristjani 50 dni po veliki noči praznujejo binkoštno nedeljo, s katero so sklenili velikonočni čas.

sreda, 14. junij 2017 ob 07:54

Najboljši langaš so pripravili člani Turističnega društva Bratonci

Vas Lipa v beltinski občini je že od nekdaj znana po pridelovanju krompirja. Iz krompirja so nekoč kakor tudi danes naše babice pripravljale različne jedi, med njimi tudi langaš iz krompirja. Gre za jed, ki je zdrava in okusna in primerna za vsakega človeka, kajti sama priprava langaša sestoji iz moke, krompirja in vode.

torek, 13. junij 2017 ob 21:45

Umetniški ustvarjalci GFML nastopili na Poletnem Art kampu v Mariboru

Poletje v parku ob sobotah in nedeljah je prireditev, ki med 3. junijem in 23. septembrom deluje v okviru Poletnega Art kampa in se odvija v mariborskem mestnem parku. Na prireditvah se predstavljajo številni umetniški ustvarjalci, ki ustvarjajo za različne ciljne skupine. Nedeljsko dopoldne 11. junija so v parku zaznamovali ljutomerski gimnazijci.

torek, 13. junij 2017 ob 19:35

Družabno srečanje DeSUS Pomurje privabilo več sto ljudi na Razkrižje

Minulo soboto je na Razkrižju potekalo veliko srečanje članic, članov in simpatizerjev stranke DeSUS, častna gosta pa sta bila podpredsednik vlade RS in zunanji minister Karl Erjavec s soprogo ter Franc Jurša, prleški poslanec in vodja poslanske skupine DeSUS. Prireditve sta se udeležila tudi župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič ter minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc.

torek, 13. junij 2017 ob 17:204

Županjine petice najboljšim osnovnošolcem v ljutomerski občini

V ponedeljek, 12. junija, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, pripravila sprejem za devetošolce osnovnih šol ljutomerske občine, ki so skozi vsa leta beležili odličen uspeh, ponašajo pa se tudi z drugimi priznanji z različnih tekmovanj. Poleg čestitk jim je zaželela veliko uspehov v nadaljnjem izobraževanju z željo, da bi svoje pridobljeno znanje delili z nami ob vrnitvi v Prlekijo. V kolikor se v Prlekijo ne bodo vrnili pa jim želi, da nikoli ne pozabijo svojih korenin in ...

torek, 13. junij 2017 ob 16:50

Starodobni kolesarji so odkrivali lepote Ščavniške doline

Društvo Oldtimer iz Stare Gore pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je v nedeljo, 11. junija, pripravilo srečanje ljubiteljev starodobnih koles.

torek, 13. junij 2017 ob 16:28

Šestič obeležili krajevni praznik KS Železne Dveri

V soboto, 10. junija, je bil že 6. krajevni praznik Krajevne skupnosti (KS) Železne Dveri. Kljub dežju se je na osrednji slovesnosti ob Miklošičevi rojstni hiši v Radomerščaku zbralo lepo število obiskovalcev, med katerimi so bili tudi številni pohodniki, med katerimi velja omeniti učence ljutomerske osnovne šole skupaj z učitelji.

torek, 13. junij 2017 ob 16:17

Znani rezultati analiz po četrtkovem požaru v Ljutomeru

Občina Ljutomer je od Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano prejela poročilo o vzročenju in opravljenih analizah po požaru, ki je v četrtek, 8. junija, zajel objekt v industrijski coni v Ljutomeru. Spodaj so izvzetki iz poročila, celotno poročilo pa je dosegljivo v priponki. NIJZ je včeraj sicer dopolnil priporočila za prebivalce po požaru.

torek, 13. junij 2017 ob 15:566

Tribute to Abba bo 22. junija

Baletno - glasbena predstava "Večer v mestu", ki jo ob izteku šolskega leta že nekaj let uprizarjajo učenci Glasbene šole Gornja Radgona, tokrat ni imela sreče. Konec minulega tedna jo je namreč s prepolnega "naravnega" prizorišča na dvorišču Kompas shopa, na Kerenčičevi ulici v Gornji Radgoni, pregnal hud naliv, pravzaprav neurje, ki nikakor ni dovolilo nadaljevanja tega izjemnega dogodka. Toda, da večmesečne priprave učencev in njihovih mentorjev, ne bi bile zaman, ter da stotine ...

torek, 13. junij 2017 ob 09:58