NIJZ ponovno dopolnil priporočila za prebivalce po požaru

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), je v četrtek, 15. junija, ponovno dopolnil priporočila za prebivalce po požaru v Ljutomeru, ki se je zgodil pred enim tednom. Spodaj objavljamo vsa dopolnila.

četrtek, 15. junij 2017 ob 21:58

Na Grossmannovem festivalu letos tudi »Špricar point«

Organizatorji Grossmannovega festivala, ki se bo letos odvijal med 11. in 15. julijem v Ljutomeru, so objavili nekatere novosti glede letošnjih lokacij festivala. Kampiranje bo v športnem parku v Ljutomeru, kjer so pripravili senco stoletnih hrastov, tople tuše, piknik prostor… Kamp se nahaja v neposredni bližini ljutomerskega kopališča (v bližini prizorišč), kjer se boste lahko odpočili, osvežili in okrepčali. Kampiranje je brezplačno, plačali boste le turistično takso.

četrtek, 15. junij 2017 ob 19:311

V stanovanju našli mrtvo osebo

V četrtek, 15. junija, nekaj po 18. uri, so na Fulneški ulici v Ljutomeru gasilci PGD Ljutomer ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in v njem našli mrtvo osebo.

četrtek, 15. junij 2017 ob 19:041

Robertto Bevk in Miha Petek s PP Gornja Radgona prejela medalji policije za požrtvovalnost

34 izjemnih posameznikov je v četrtek, 15. junija, prejelo posebna priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja. Medalje sta jim kot simbolično javno zahvalo in pohvalo na slovesnem sprejemu podelila generalni direktor Policije Marjan Fank in državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic.

četrtek, 15. junij 2017 ob 18:036

Pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil s kar 127 km/h

Policisti PP Gorišnica so v četrtek, 15. junija, okrog 2.15, izven naselja Moškanjci, obravnavali 32-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Krepko je tudi presegel dovoljeno hitrost vožnje, saj je izven naselja, kjer znaša omejitev hitrosti 90 km/h, vozil s kar 127 km/h.

četrtek, 15. junij 2017 ob 16:245

V trčenju dveh tovornih vozil, poškodovan voznik

V četrtek, 15. junija, nekaj po 9. uri, sta na avtocesti Celje–Maribor, pred izvozom Slovenska Bistrica jug, trčili tovorni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo, pomagali reševalni službi, voziloma odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje nevarnih snovi in posipali iztekle tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Slovenska Bistrica odpeljali v UKC Maribor.

četrtek, 15. junij 2017 ob 13:07

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Policisti policijske postaje Ormož so v torek, 13. junija, ob 20.50 v okolici Ormoža ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega se je ugotovilo, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.95 mg/l alkohola po izdihanem zraku.

četrtek, 15. junij 2017 ob 10:5912

Dan odprtih vrat Radenske tokrat s humanitarno noto

V soboto, 17. junija, bo Radenska tradicionalno odprla svoja vrata za vse sosede ter druge krajane Radencev. Za dan odprtih vrat so tudi tokrat pripravili bogat program, ki bo med 10. in 14. uro Boračevo spremenil v pravi park doživetij.

četrtek, 15. junij 2017 ob 10:40

V Gornji Radgoni se je odvil že sedmi dogodek Športaj s Klinko

V soboto, 10. junija, se je na TŠC Trate v Gornji Radgoni odvil že sedmi dogodek Športaj s Klinko. Gre za že tradicionalno ekstremno športno prireditev v organizaciji Študentsko-mladinskega kluba Klinka. Kljub mračnemu in deževnemu začetku dogodka, pa se je le ta končal s soncem obsijan. Namen "športne" sobote je bil, da dan aktivno preživimo v najboljši družbi ljudi in športov, ki nam morda v našem okolju niso na voljo vsakodnevno. Obiskovalcem je bila ponujena enodnevna športna ...

četrtek, 15. junij 2017 ob 10:14

V Lendavi je potekalo 11. srečanje rejniških družin Slovenije

Rejniško društvo Slovenije je v Lendavi organiziralo že 11. tradicionalno srečanje rejniških družin, članov Rejniškega društva Slovenije. Srečanje rejniških družin je bilo v soboto, 10. junija. Na srečanje so povabili vse rejniške družine, strokovne delavce s področja rejništva in simpatizerje rejništva. Na srečanje je prišlo okrog 230 članov društva, strokovnih sodelavcev, gostov, prostovoljcev, ter simpatizerjev, ki so s svojo prisotnostjo izkazali spoštovanje do njihovega ...

četrtek, 15. junij 2017 ob 08:04