Na Ptuju odprli poligon za vadbo in izvajanje vozniških izpitov

Na Dornavski cesti, nasproti pokopališča, na prostoru nekdanjega odlagališča, so v ponedeljek svojemu namenu predali vadbeni poligon za motoriste in voznike začetnike. Gre za novo pridobitev v velikosti 5000 m2, ki je namenjena predvsem varnejši vključitvi novih voznikov v promet in pridobivanju izkušenj za kandidate za voznike AM, A1, A2, A, B in B1 kategorij.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 15:53

Pomurski tenisači zelo uspešni

Minuli vikend se je po nekaj letih mirovanja v Teniškem centru T&T v Radencih spet dogajalo. Potekal je mednarodni teniški turnir VIPOLL JUNIOR OPEN 12&Under za dečke in deklice. Organizator je bila Teniška šola Jakopina. Prijavljenih je bilo 18 dečkov in 9 deklic iz Slovenije in Hrvaške.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 12:20

Krepko pijana voznica trčila v drsno ograjo na avtocesti

V nedeljo smo že poročali o prometni nesreči na avtocesti A5. Iz PU Maribor so sporočili več podrobnosti in sicer, je malo pred 21. uro 50-letna voznica osebnega avtomobila, na avtocesti A5 Maribor–Lendava, izven naselja Lormanje, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčila v drsno ograjo.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 11:482

V Ljutomeru je potekalo mednarodno tekmovanje v twirlingu

Twirling klub Ljutomer jebil organizator MEDNARODNEGA TEKMOVANJA-3. SLOVENIA OPEN tekmovanja vtwirlingu, katero je potekalo 10. junija 2017 v ŠIC telovadniciLjutomer. Tekmovanja se je udeležilo 17 twirling klubov iz celotneSlovenije ter klub iz Hrvaške. Tekmovalci so se pomerili vdisciplini prostega stila posamezno in tudi v parih (freestyle infreestyle par). Videli smo kar 150 tekmovalnih nastopov v različnihstarostnih skupinah.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 11:27

Primorske borke in borci NOB po Pomurju

Vsoboto, 10. junija dopoldne, so Vrt spominov in tovarištva naPetanjcih obiskali članice in člani Združenja za vrednotenarodnoosvobodilnega boja Izola. Na ekskurziji po Pomurju sta jihspremljala predsednik Območnega združenja borcev za vrednote NOBLendava, JožeVidič, terpredsednik Območnega združenja borcev za vrednote NOB MurskaSobota, EvgenEmri.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 09:49

Rekreativni ribolov ob ribniku v Smolincih

Žedesetič je bila 8. junija letos na vrsti aktivnost stanovalcevDOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, V Smolincih, jugovzhodnood Cerkvenjaka, v razloženem naselju v osrčju Slovenskih goric, kileži med povirnimi kraki Smolinskega in Župetinskega potoka terpotoka Turje, v okviru organizirane rekreativne dejavnosti podnaslovom »Ribičija je terapija«.

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 09:41

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan obiskal beltinske čebelarje

Čebelarsko društvo Beltinci po dejavnosti sodi v sam vrh čebelarstva v Pomurju, kajti čebelarji vsako leto pridelajo vrhunski med. Sicer pa so čebelarji za pridelavo medu, vzgojo čebel in ostalih čebeljih pridelkov odvisni od vremena, ki jim zadnja leta »kroji« pridelovanje medu. Letošnja pozeba jim je vnovič zdesetkala, oziroma »obrala« akacijo, ki je glavni pridelek medu, a kljub temu so čebelarji optimistični in se ne dajo, vztrajajo in imajo radi svoje čebele ...

ponedeljek, 12. junij 2017 ob 09:25

Vozilo na avtocesti zapeljalo v zaščitno ograjo

V nedeljo, 11. junija, nekaj po 21. uri, je na avtocesti A5, med Lendavo in Mariborom pri Lormanju, prišlo do prometne nesreče. Prometno-informacijski center poroča, da je med priključkom Sv. Trojica in priključkom Lenart v smeri Maribora zaprta polovica avtoceste, kot poročajo naši bralci pa naj bi bila cesta v smeri Maribor povsem zaprta.

nedelja, 11. junij 2017 ob 21:334

V objemu Jeruzalemskih goric predstavili praline s šiponom

V Dvorcu Jeruzalem v osrčju Jeruzalemskih goric se je v noči iz torka na sredo natanko ob polnoči odvil čisto poseben dogodek. Rodila se je nova zgodba, katere rdeča nit je ljubezen do vina in čokolade.

nedelja, 11. junij 2017 ob 20:512

Kako je katastrofalen požar v Ljutomeru bil viden iz okolice

Četrtkov katastrofalen požar, ki je zajel skladišče podjetja Eko Plastkom, je pogašen, požarna straža pa ostaja na terenu do nadaljnjega. Gasilci že tretji dan izvajajo požarno stražo, v hali se še vedno nahaja ogromno gorljivega materiala, saj so v podjetju letno predelali 1.200 ton materiala, kar je tokrat zgorelo vred z vso mehanizacijo. Ostala je le stopljena gmota tega materiala, tudi baterij.

nedelja, 11. junij 2017 ob 20:10